Valmistusohje

6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
3 dl punaisia linssejä
1 sipuli
1 rkl öljyä
2 porkkanaa
2 perunaa
1 dl kaurakermaa
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 tl suolaa
2 tl rakuunaa
(tilkka sitruunamehua)

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää siihen liemikuutio ja linssit. Keitä linssejä 8-10 minuuttia.

Hienonna sipuli ja hauduta sitä tilkassa öljyä joko liedellä pannussa muutama minuutti tai mikroaaltouunissa pari minuuttia. Raasta porkkana ja perunat. Sekoita murekkeen kaikki aineet sekaisin.

Kaada taikina voideltuun pitkänomaiseen vuokaan tai pieniin annosvuokiin, Nosta vuoka/vuoat uunipannulle, jossa on vettä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Anna murekkeen jäähtyä muutama minuutti ennen kumoamista.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 223 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.3 mg
  • Rauta 3.7 mg
  • Kalsium 42.3 mg
  • Natrium 558.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.6 g
  • Sokerit 2.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.6 g
  • Proteiini 11.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Rasva 9.5 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*