Mansikka-raparperikakku

Mansikka ja raparperi ovat ihastuttava makupari. Tällä kakulla voit juhlistaa kesän saapumista. Kakkupohja kannattaa leipoa täyttämistä edeltävänä päivänä tai jopa pari päivää aikaisemmin.

Valmistusohje

Kakkupohja
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Valmista kakkupohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauho-leivinjauheseos varovasti vaahtoon. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun pyöreään vuokaan. Paista noin puoli tuntia uunissa 175°C:ssa. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.

Täyte 1:
3 dl raparperihilloa TAI 3-4 vartta tuoretta raparperia (kts. ohje vinkeistä)
2 dl kotimaisia mansikoita viipaleina
TAI kotimaisia pakastemansikoita, jotka on soseutettu jäisinä tehosekoittimessa

Kakun päälle, koristeeksi ja väliin:
3 dl kuohu- tai vispikermaa (tai vatkautuvaa soijakermaa)
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
125 g maitorahkaa (1/2 prk)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaahto sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita rahka varovasti vaahtoon. Ota noin 1 ½ dl kerma-rahkaseosta pursotinpussiin koristelua varten.

Kostutukseen:
1 ½ dl vettä
tilkka sitruunamehua
sokeria

Lisää veteen sitruunaa ja sokeria maun mukaan.

Valkosuklaakuorrute kakun reunoille:
140 g valkosuklaata
50 g voita

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä hämmentäen. Lisää voi lämpimän suklaan joukkoon. Vatkaa kuohkeaksi.

Päälle:
3–4 dl mansikoita
kermavaahtoa
raparperin varresta vedettyjä nauhoja
mansikanlehtiä

1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
2. Kostuta alin kerros sitruunamehulla. Levitä päälle raparperihilloa, johon on sekoitettu mansikkaviipaleet tai kohmeinen mansikkasose.
3. Lisää hillon päälle ohut kerros kerma-rahkaseosta.
4. Nosta toinen kakkulevy päälle, kostuta ja täytä kuten ensimmäinen.
5. Paina päälle kolmas kakkulevy ja kostuta.
6. Kuorruta kakun reunat jäähtyneellä valkosuklaakuorrutteella.
7. Koristele kakku mansikoilla, kermavaahdolla, raparperinauhoilla ja mansikanlehdillä.

Vinkki! Kun kakku on koristeltu, voi vielä laittaa kiilteen mansikoiden päälle: Kuumenna 2 dl mansikkamehua (tai vettä) kiehuvaksi, lisää 1 dl hyytelösokeria vähitellen, koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja anna jäähtyä, sekoita välillä, kunnes liemi hieman sakenee. Levitä lientä lusikalla pelkästään mansikoiden päälle.

Vinkki! Voit käyttää raparperihillon tilalla myös tuoretta raparperia! Pilko raparperit kattilaan ja keitä tilkassa vettä ja lisää hieman sokeria. Anna jäähtyä ennen kuin lisäät seoksen kakun täytteeksi ja täytät kakun juhlapöytään!