Valmistusohje

3 l maitoa
1 l piimää
4-5 munaa
1 tl suolaa

  1. Kuumenna maito kiehumispisteeseen.
  2. Lisää piimä, johon on lisätty munat varovasti sekoittaen.
  3. Kuumenna keitos uudelleen kiehumispisteeseen ja nosta pois liedeltä.
  4. Anna seistä puolisen tuntia.
  5. Kerää juustomassa reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun siivilään.
  6. Painele heraa kevyesti pois.
  7. Sekoita suola tasaisesti massaan.
  8. Laita kevyt paino juuston päälle. Anna juuston kiinteytyä kylmässä yön yli.
  9. Kumoa juusto uuninkestävälle alustalle ja voitele se munalla.
  10. Pane se uuniin 250°C:seen  ja anna ruskistua kauniin väriseksi.
  • Juuston heran voit käyttää erilaisten leipä- tai sämpylätaikinoiden
    nesteeksi.

 

Ainesosat

  • 30 dl
    Maito, kahvimaito, rasvaa 2 %, laktoositon, d-vitamiinia 1ug
  • 10 dl
    Piimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 79 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.4 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 176.2 mg
  • Natrium 146.4 mg
  • Sokerit 6.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.7 g
  • Proteiini 5.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
  • Rasva 3.4 g
Jaa sivu