Munajuusto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/10/munajuusto4-1.jpg
-
Avainsanat:
- FODMAP
- Gluteeniton
- Joulu
- Juusto- ja munaruoat
- Perinneruoat
Valmistusohje
3 l maitoa
1 l piimää
4-5 munaa
1 tl suolaa
- Kuumenna maito kiehumispisteeseen.
- Lisää piimä, johon on lisätty munat varovasti sekoittaen.
- Kuumenna keitos uudelleen kiehumispisteeseen ja nosta pois liedeltä.
- Anna seistä puolisen tuntia.
- Kerää juustomassa reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun siivilään.
- Painele heraa kevyesti pois.
- Sekoita suola tasaisesti massaan.
- Laita kevyt paino juuston päälle. Anna juuston kiinteytyä kylmässä yön yli.
- Kumoa juusto uuninkestävälle alustalle ja voitele se munalla.
- Pane se uuniin 250°C:seen ja anna ruskistua kauniin väriseksi.
(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)
- Juuston heran voit käyttää erilaisten leipä- tai sämpylätaikinoiden
nesteeksi.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
79
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 1.4 mg
- Rauta 0.3 mg
- Kalsium 176.2 mg
- Natrium 146.4 mg
- Sokerit 6.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.7 g
- Proteiini 5.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
- Rasva 3.4 g
Ainesosat
-
30 dlMaito, kahvimaito, rasvaa 2 %, laktoositon, d-vitamiinia 1ug
-
10 dlPiimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 tlSuola, pöytäsuola