Ainesosat

  • 30 dl
    Maito, kahvimaito, rasvaa 2 %, laktoositon, d-vitamiinia 1ug
  • 10 dl
    Piimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 595 kcal/annos
  • C-vitamiini 10.5 mg
  • Rauta 2 mg
  • Kalsium 1321.4 mg
  • Natrium 1098.4 mg
  • Sokerit 47.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 57.9 g
  • Proteiini 41.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 14.4 g
  • Rasva 25.8 g

Valmistusohje

3 l maitoa
1 l piimää
4-5 munaa
1 tl suolaa

  1. Kuumenna maito kiehumispisteeseen.
  2. Lisää piimä, johon on lisätty munat varovasti sekoittaen.
  3. Kuumenna keitos uudelleen kiehumispisteeseen ja nosta pois liedeltä.
  4. Anna seistä puolisen tuntia.
  5. Kerää juustomassa reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun siivilään.
  6. Painele heraa kevyesti pois.
  7. Sekoita suola tasaisesti massaan.
  8. Laita kevyt paino juuston päälle. Anna juuston kiinteytyä kylmässä yön yli.
  9. Kumoa juusto uuninkestävälle alustalle ja voitele se munalla.
  10. Pane se uuniin 250°C:seen  ja anna ruskistua kauniin väriseksi.
  • Juuston heran voit käyttää erilaisten leipä- tai sämpylätaikinoiden
    nesteeksi.

 

Jaa sivu