Valmistusohje

2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
50 g voita sulatettuna
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 muna
2 rkl appelsiinimehua
2 tl appelsiininkuorta raastettuna

kypsentämiseen: öljyä

(kuorrutus: 100 g valkosuklaata)

  1. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi.
  2. Lisää sulatettu voi, maitorahka, muna, appelsiinimehu ja kuoriraaste jauhoseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin noin ruokalusikallisen kokoisia palloja.
  4. Lämmitä öljy (180°C:seen).
  5. Laske reikäkauhalla padan koosta riippuen neljä tai viisi taikinapalloa paistumaan.
  6. Paista kullanruskeiksi, yhteensä noin kuusi minuuttia.
  7. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
  8. Pyörittele sokerissa lämpiminä.

    Mikäli haluat kuorruttaa munkit valkosuklaalla, niitä ei tarvitse välttämättä sokeroida.

Ainesosat

  • 2 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 dl
    Sokeri
  • 1 tl
    Leivinjauhe
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 50 g
    Voi
  • 250 g
    Rahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 2 rkl
    Täysmehu, appelsiinitäysmehu
  • 2 tl
    Sitruunankuori
  • 1 tl
    Vanilliinisokeri
  • 2 tsp
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug

Reseptin ravintosisältö

Energia 76 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.2 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 47 mg
  • Natrium 89.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Sokerit 5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.3 g
  • Proteiini 2.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Rasva 2.5 g
Jaa sivu