Pihlajanmarjapuuro

6 annosta

Valmistusohje

3 dl pihlajanmarjoja
1 1/2 l vettä
3 omenaa
1 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl ruisjauhoja
1 1/2 rkl perunajauhoja

  1. Kuori omenat ja poista siemenkodat.
  2. Keitä pihlajanmarjoja, lohkottuja omenia ja sokeria vedessä muutama minuutti.
  3. Vispaa joukkoon ruisjauhot.
  4. Anna puuron kypsyä hiljalleen noin tunti. Sekoita välillä.
  5. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää kypsän puuron joukkoon. Anna kiehahtaa.

    Tarjoa maidon kera.
Hiilijalanjälki
0.5 kg CO2 ekv
  • Energia 217 kcal/annos
  • C-vitamiini 28.1 mg
  • Rasva 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 58.7 g
  • Sokerit 32.5 g
  • Kuitu, kokonais- 6.4 g
  • Natrium 5 mg
  • Kalsium 28.8 mg
  • Rauta 1.4 mg