Valmistusohje

3 dl pihlajanmarjoja
1 1/2 l vettä
3 omenaa
1 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl ruisjauhoja
1 1/2 rkl perunajauhoja

  1. Kuori omenat ja poista siemenkodat.
  2. Keitä pihlajanmarjoja, lohkottuja omenia ja sokeria vedessä muutama minuutti.
  3. Vispaa joukkoon ruisjauhot.
  4. Anna puuron kypsyä hiljalleen noin tunti. Sekoita välillä.
  5. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää kypsän puuron joukkoon. Anna kiehahtaa.

    Tarjoa maidon kera.

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 217 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 28.1 mg
  • Rasva 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 58.7 g
  • Sokerit 32.5 g
  • Kuitu, kokonais- 6.4 g
  • Natrium 5 mg
  • Kalsium 28.8 mg
  • Rauta 1.4 mg
Jaa sivu