Valmistusohje

3 dl pihlajanmarjoja
1 1/2 l vettä
3 omenaa
1 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl ruisjauhoja
1 1/2 rkl perunajauhoja

  1. Kuori omenat ja poista siemenkodat.
  2. Keitä pihlajanmarjoja, lohkottuja omenia ja sokeria vedessä muutama minuutti.
  3. Vispaa joukkoon ruisjauhot.
  4. Anna puuron kypsyä hiljalleen noin tunti. Sekoita välillä.
  5. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää kypsän puuron joukkoon. Anna kiehahtaa.

    Tarjoa maidon kera.

 

Ainesosat

  • 3 dl
    Pihlajanmarja
  • 15 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 3 keskikokoinen annos (200.0 g)
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 2 1/2 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho
  • 1 1/2 rkl
    Jauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys

Reseptin ravintosisältö

Energia 217 kcal/annos
  • C-vitamiini 28.1 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 28.8 mg
  • Natrium 5 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.4 g
  • Sokerit 32.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 58.7 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.5 g
Jaa sivu