Pihlajanmarjapuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/pihlaja_puuro.jpg
Pihlajanmarjapuuro
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Maidoton
- Marjaherkut
- Munaton
- Puurot ja myslit
- Syksy
Valmistusohje
3 dl pihlajanmarjoja
1 1/2 l vettä
3 omenaa
1 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl ruisjauhoja
1 1/2 rkl perunajauhoja
- Kuori omenat ja poista siemenkodat.
- Keitä pihlajanmarjoja, lohkottuja omenia ja sokeria vedessä muutama minuutti.
- Vispaa joukkoon ruisjauhot.
- Anna puuron kypsyä hiljalleen noin tunti. Sekoita välillä.
- Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää kypsän puuron joukkoon. Anna kiehahtaa.
–
Tarjoa maidon kera.
0.5 kg CO2 ekv
- Energia 217 kcal/annos
- C-vitamiini 28.1 mg
- Rasva 0.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 2.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 58.7 g
- Sokerit 32.5 g
- Kuitu, kokonais- 6.4 g
- Natrium 5 mg
- Kalsium 28.8 mg
- Rauta 1.4 mg
Ainesosat
-
1 1/2 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
2 1/2 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
1 1/2 dlSokeri
-
3 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
15 dlVesi, vesijohtovesi
-
3 dlPihlajanmarja