Riisipuuro laktoositon

G
4 annosta

Valmistusohje

2,5 dl vettä
1 l laktoositonta maitoa
2 dl puuroriisiä
1 tl suolaa

1.Kiehauta vesi kattilassa.
2.Lisää riisi veteen ja sekoita, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
3.Lisää maito joukkoon ja sekoita, kunnes puuro alkaa kiehua.
4.Hauduta 40 minuutin ajan välillä sekoittaen. Palaa herkästi pohjaan.
5.Mausta lopuksi puuro suolalla mieleiseksi.

Testattu Marttakeittiössä

Katso video

Hiilijalanjälki
0.3 kg CO2 ekv
  • Energia 223 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.4 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 30.6 mg
  • Natrium 93 mg
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Sokerit 1.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36.5 g
  • Proteiini 3.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5 g
  • Rasva 7.7 g