Valmistusohje

3 dl spelttihelmiä
200 g ruusukaalia
200 g herkkusieniä
2 valkosipulinkynttä
1 pkt (140 g) pekonia
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

1. Keitä spelttihelmet suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
2. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja siisti kannat. Leikkaa kaalit puoliksi ja suikaloi puolikkaat. Viipaloi puhdistetut herkkusienet ja valkosipulinkynnet.
3. Suikaloi pekoniviipaleet ja paista ne rapeiksi. Nosta pekonit pannulta, jätä rasva pannulle.
4. Lisää ruusukaalit, sienet ja valkosipulit pannulle ja paista niitä pekoninrasvassa, kunnes kaali on pehmentynyt ja sienet saaneet väriä.
5. Lisää spelttihelmet ja mausteet pannulle. Paista vielä hetki, jotta speltti kuumenee. Lisää lopuksi pekonit joukkoon.
6. Jaa ruoka kulhoihin ja tarjoa heti.
None

Ainesosat

  • 3 dl
    spelttihelmiä
  • 200 g
    ruusukaalia
  • 200 g
    herkkusieniä (1 rasia)
  • 2 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 140 g
    pekonia (1pkt)
  • 0.25 tl
    suolaa
  • 0.5 tl
    mustapippuria

Reseptin ravintosisältö

Energia 371 kcal/annos
  • C-vitamiini 46 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • Kalsium 37.8 mg
  • Natrium 382.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 7.2 g
  • Sokerit 2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 56.1 g
  • Proteiini 11.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
  • Rasva 15.6 g
Jaa sivu