Salaatti vihreistä tomaateista
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/02/DSC1347.jpg
Salaatti vihreistä tomaateista
Valmistusohje
1/2 kg vihreitä tomaatteja
1/2 kg sipuleita
liemi:
3 dl väkiviinaetikkaa
3 dl vettä
1/2 kg sokeria
1 pala kanelia
1 pala inkivääriä
10 neilikkaa
10 valkopippuria
- Sulata sokeri etikka-vesiliemeen ja lisää mausteet sideharsopussissa.
- Leikkaa tomaatit ja sipulit ohuiksi viipaleiksi, lisää liemeen ja anna kiehua pienellä lämmöllä.
- Ota mausteet pois ja tölkitä salaatti.Salaatissa käytettävät tomaatit eivät saa olla raakoja, vaan niiden tulee olla viherkypsiä, hiukan kuultavia.
0.09 kg CO2 ekv
- Energia 47 kcal/annos
- Rasva 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.3 g
- Sokerit 10.9 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 1.9 mg
- Kalsium 5.7 mg
- Rauta 0.1 mg
- C-vitamiini 3.4 mg
Ainesosat
-
1 tspNeilikka, jauhettu
-
500 gramsTomatoes, green
-
1 rklValkopippuri
-
10 gInkivääri, juurakko, raaka
-
1 tlKaneli, jauhettu
-
500 gSokeri
-
3 dlVesi, vesijohtovesi
-
3 dlViinietikka
-
500 gSipuli