Valmistusohje

1/2 kg vihreitä tomaatteja
1/2 kg sipuleita

liemi:
3 dl väkiviinaetikkaa
3 dl vettä
1/2 kg sokeria
1 pala kanelia
1 pala inkivääriä
10 neilikkaa
10 valkopippuria

  1. Sulata sokeri etikka-vesiliemeen ja lisää mausteet sideharsopussissa.
  2. Leikkaa tomaatit ja sipulit ohuiksi viipaleiksi, lisää liemeen ja anna kiehua pienellä lämmöllä.
  3. Ota mausteet pois ja tölkitä salaatti.Salaatissa käytettävät tomaatit eivät saa olla raakoja, vaan niiden tulee olla viherkypsiä, hiukan kuultavia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 47 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.3 g
  • Sokerit 10.9 g
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Natrium 1.9 mg
  • Kalsium 5.7 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • C-vitamiini 3.4 mg