Salaatti vihreistä tomaateista

50 annosta

Valmistusohje

1/2 kg vihreitä tomaatteja
1/2 kg sipuleita

liemi:
3 dl väkiviinaetikkaa
3 dl vettä
1/2 kg sokeria
1 pala kanelia
1 pala inkivääriä
10 neilikkaa
10 valkopippuria

  1. Sulata sokeri etikka-vesiliemeen ja lisää mausteet sideharsopussissa.
  2. Leikkaa tomaatit ja sipulit ohuiksi viipaleiksi, lisää liemeen ja anna kiehua pienellä lämmöllä.
  3. Ota mausteet pois ja tölkitä salaatti.Salaatissa käytettävät tomaatit eivät saa olla raakoja, vaan niiden tulee olla viherkypsiä, hiukan kuultavia.
Hiilijalanjälki
0.09 kg CO2 ekv
  • Energia 47 kcal/annos
  • Rasva 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.3 g
  • Sokerit 10.9 g
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Natrium 1.9 mg
  • Kalsium 5.7 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • C-vitamiini 3.4 mg