Valmistusohje

1/2 kg vihreitä tomaatteja
1/2 kg sipuleita

liemi:
3 dl väkiviinaetikkaa
3 dl vettä
1/2 kg sokeria
1 pala kanelia
1 pala inkivääriä
10 neilikkaa
10 valkopippuria

  1. Sulata sokeri etikka-vesiliemeen ja lisää mausteet sideharsopussissa.
  2. Leikkaa tomaatit ja sipulit ohuiksi viipaleiksi, lisää liemeen ja anna kiehua pienellä lämmöllä.
  3. Ota mausteet pois ja tölkitä salaatti.Salaatissa käytettävät tomaatit eivät saa olla raakoja, vaan niiden tulee olla viherkypsiä, hiukan kuultavia.

Ainesosat

  • 500 g
    Sipuli
  • 3 dl
    Viinietikka
  • 3 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 500 g
    Sokeri
  • 1 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 10 g
    Inkivääri, juurakko, raaka
  • 1 rkl
    Valkopippuri
  • 500 grams
    Tomatoes, green
  • 1 tsp
    Neilikka, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 598 kcal/annos
  • C-vitamiini 42.2 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 71.9 mg
  • Natrium 23.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.4 g
  • Sokerit 136.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 153.5 g
  • Proteiini 3.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.6 g
Jaa sivu