Ainesosat

  • 350 g
    Voi
  • 2 dl
    Sokeri
  • 1/2 dl
    Siirappi
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 9 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 tl
    Ruokasooda
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 dl
    Raesokeri
  • 2 tl
    Vanilliinisokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 66 kcal/annos
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 3.1 mg
  • Natrium 40.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Sokerit 3.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.3 g
  • Proteiini 0.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
  • Rasva 3.4 g

Valmistusohje

noin 90 kpl

350 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
½ dl siirappia
1 muna
9 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl hirvensarvisuolaa tai soodaa

voiteluun: munaa
pinnalle: raesokeria

  1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää siirappi ja muna.
  2. Sekoita vaniljasokeri ja kohotusaine jauhoihin ja sekoita taikinaan. Anna taikinan kovettua jonkin aikaa kylmässä.
  3. Leivo taikinasta tankoja ja leikkaa niistä samankokoisia paloja. Pyörittele palat palloiksi.
  4. Paina palloon peukalolla syvennys ja nosta pelille leivinpaperin päälle.
  5. Voitele kakut munalla, ripottele pinnalle sokeria ja paista 200°C:ssa kellertävän ruskeiksi, 7-8 minuuttia.
  • Hirvensarvisuolaa antaa pikkuleipiin hienon, murean maun. Hirvensarvisuola on ammoniumkarbonaattia. Kuumennettaessa siitä vapautuu hiilidioksidia ja ammoniakkia. Jälkimmäisellä on voimakas haju, joka tuntuu paistamisen aikana ja uunin luukkua avattaessa. Sitä voi ostaa apteekista.
Jaa sivu