Avainsanat:

Valmistusohje

1 l tuoreita suppilovahveroita
2 rkl rypsiöljyä
4 rkl vehnäjauhoja
8 dl kasvislientä
suolaa
mustapippuria
1-2 dl ruokakermaa
100g sulatejuustoa
Päälle: paahdettuja leipäkuutioita ja rucolaa, persiljaa tai muita yrttejä

Puhdista sienet roskista, halkaise ja kuumenna hitaasti kattilassa niin, että nestettä irtoaa. Valuta sienet ja laita kattilaan.
Lisää kattilaan rasva ja anna sienten kuullottua hetken aikaa.
Ripottele päälle jauhoja ja sekoita. Lisää joukkoon kuuma kasvisliemi sekoittaen. Keitä muutama minuutti.
Lisää keittoon kerma ja sulate juusto, keitä hetki sekoitellen. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
Maista ja mausta keitto suolalla ja pippurilla. Koristele esimerkiksi leipäkuutioilla ja rucolalla.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 160 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 9.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Proteiini 9.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.3 g
  • Sokerit 0.6 g
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Natrium 1132.4 mg
  • Kalsium 181.2 mg
  • Rauta 3.8 mg
  • C-vitamiini 6.3 mg