Ainesosat

  • 500 g
    Peruna, kuorittu
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 154 kcal/annos
  • C-vitamiini 12.5 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 7.4 mg
  • Natrium 582.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 0.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.3 g
  • Proteiini 2.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Rasva 7 g

Valmistusohje

perunoita
öljyä
suolaa

1. Kuori perunat ja leikkaa ne pituussuuntaan veneenmuotoisiksi lohkoiksi.
2. Pane lohkot uuninkestävään vuokaan ja lisää päälle vähän öljyä.
3. Kypsennä 200°C:ssa n. 1/2 tuntia välillä kauhalla käännellen.
4. Ripottele kypsille perunoille hieman suolaa.

Jaa sivu