Veneperunat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_0074.jpg
-
Avainsanat:
- FODMAP
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
perunoita
öljyä
suolaa
1. Kuori perunat ja leikkaa ne pituussuuntaan veneenmuotoisiksi lohkoiksi.
2. Pane lohkot uuninkestävään vuokaan ja lisää päälle vähän öljyä.
3. Kypsennä 200°C:ssa n. 1/2 tuntia välillä kauhalla käännellen.
4. Ripottele kypsille perunoille hieman suolaa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 12.5 mg
- Rauta 0.8 mg
- Kalsium 7.4 mg
- Natrium 582.6 mg
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Sokerit 0.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.3 g
- Proteiini 2.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Rasva 7 g
Ainesosat
-
500 gPeruna, kuorittu
-
2 rklRypsiöljy
-
1 tlSuola, pöytäsuola