Valmistusohje

Kuoritaikina
1 pkt valmista ruistaikinaa
tai
2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
3 ½ dl ruisjauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte
10 keskikokoista muikkua
suolaa
1 pkt (170g) amerikanpekonia

Voiteluun voita ja vettä

  1. Sekoita taikinan ainekset.
  2. Perkaa muikut ja poista selkäruoto.
  3. Kauli ruistaikina puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota muotilla tai lasilla levystä 20 pyörylää.
  4. Ripota peratuille muikuille varovasti suolaa ja kääri muikku pekoniin.
  5. Pane muikku taikinapyörylälle ja aseta toinen kanneksi. Painele reunat yhteen.
  6. Nosta kukot leivinpaperilla päälle pelille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 min.
  7. Voitele kypsät kukot voi-vesiseoksella ja laita voipaperien liinan alle pehmenemään.
    Kukot voi pakastaa ja ne maistuvat myös kylmänä.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu