Monet joulumuistot liittyvät tuttuihin tuoksuihin ja makuihin, joita ilman joulu ei tunnu joululta. Jouluruokia voi nauttia hyvissä ajoin ennen joulua ja joulun jälkeenkin. Jouluherkkujen maistelun voi aloittaa jo esimerkiksi adventtina.

Mikä maistuu meidän joulupöydässä? Herkkuja notkuva ruokapöytä on monen unelmissa, mutta tulee joulu vähemmilläkin. Pöydän antimia voi tarvittaessa karsia reilulla kädellä. Ruoat, joilla ei ole ollut menekkiä moneen vuoteen, voi suosiolla jättää pois. Myös määrää voisi harkita: kuinka paljon viime vuonna jäi tähteeksi?

Jokaiselle jotakin

Tarjottavat voi suunnitella vaikka niin, että jokaiselle perheenjäsenelle ja joulunviettäjälle on joulupöydässä ainakin yksi mieluinen ruoka, se tärkein jouluherkku.Uusia jouluruokaperinteitä voi syntyä kokeilemalla jotain uutta perinteisten tarjottavien ohella. Valmisteluvastuuta voi jakaa, jotta voimia jää juhlimiseen.

Kystä kyllä

Jouluna syödään yleensä yllin kyllin ”luvan kanssa”. Vatsaparka on välillä kovalla koetuksella. Jouluruokia pidetään lihottavina ja raskaina. Usein jouluna kertyviin kiloihin on syynä pikemmin turhan suuret ruoka-annokset ja muut makeat jouluherkut kuin jouluruokien lihottavuus. Kun on useaa sorttia tarjolla, tulee syöneeksi tavallista enemmän. Aterioiden välillä joulumakeiset häviävät parempiin suihin .

Reippaile

Herkuttelun lomassa on hyvä käydä nauttimassa myös raikkaasta ulkoilmasta. Iltakävely kauniisti valaistulla hautausmaalla rauhoittaa mieltä. Sykkeen kohotuskin antaa uutta puhtia juhlijalle. Anna vatsan vajeta ennen lenkille lähtöä.

Joulun pyhinä kannattaa muistaa se, että paljon tärkeämpää on se, mitä syömme uuden vuoden ja joulun välillä kuin se, mitä syömme joulun ja uuden vuoden välillä!

Ruokalahja ilahduttaa

Voit ilahduttaa läheisiäsi itse tehdyllä, maukkaalla ruokalahjalla. Itse tehty sinappi tai muu säilyke on varmasti mieluinen lahja.

Nautitaan joulusta kaikin aistein!

Jaa sivu