Miten syödä jouluna ekologisesti?

Kinkku kelpaa

Kinkku tai kalkkuna on naudanlihaa parempi valinta joulupöytään. Silliä ja silakkaa saa syödä hyvällä omallatunnolla. Lohtakin voi kattaa pöytään, kunhan varmistaa ettei se ole uhanalaista Itämeren villilohta. Ympäristön ystävä vähentää myös juustoilla herkuttelua. Joulumenun voi koota myös kasvisruoista, menu löytyy tältä sivulta.

Arvioi määrä

Kaikkein tärkeintä on arvioida syötävän ruuan määrä oikein. Järjettömintä on heittää ruokaa pois. Jos jouluruokia jää huolellisesta ennakkosuunnittelusta huolimatta yli, ruoat kannattaa pakastaa ja ottaa käyttöön kuitenkin melko pian. Ylimääräisestä kinkusta voi tehdä vaikka lämpimiä voileipiä, pitsaa tai vaikka munakasta.

Ekologista on myös valmistaa isompia annoksia ja useampaa eri ruokalajia kerralla yhdellä uuninlämmityksellä.

Ideoita joulun ruokatähteiden käyttöön.

Jaa sivu