Jouluksi tulee helposti varattua hiukan liikaa ruokaa. Pienistäkin tähteeksi jääneistä ruoka-annoksista voi tehdä uuden ruoan, esimerkiksi porkkanalaatikosta tai rosollista keiton, sillistä uunikiusauksen tai riisipuurosta vuokaleivän. Tässä joitain ehdotuksia, mihin jouluisia ruoantähteitä voi käyttää. Porkkanalaatikko

  • blinejä
  • ohukaisia
  • kasvispihvejä
  • rieskoja
  • sämpylöitä
  • sosekeittoa

Lanttulaatikko

  • peruna-lanttusosekeittoa
  • rieskoja
  • lanttukukkosia

Rosolli

  • kasvispihvejä
  • kasvissosekeittoa

Sienisalaatti

  • lettuja
  • blinien täytteeksi
  • sosekeittoon silmäksi
  • sienikeittoa

Lohi

  • pastaa
  • kiusausta

Silli

  • kiusausta

Kinkku

  • juures-kinkkukiusausta
  • salaattia
  • kinkkupiirakkaa
  • pitsaa
  • lämpimiä voileipiä
  • kinkku + rosolli -> gratiini – kastike: piparjuurituorejuustoa (125 g) + ¾ dl maitoa, 2 valkuaista vaahdoksi vatkattuna + 2 dl juustoraastetta + ripaus mustapippuria, 200- asteisessa uunissa noin15–20 minuuttia.

Juustot

  • pakastimeen raasteena
  • lämpimiä voileipiä
  • piirakoihin
  • juustokeitto

Hedelmät

  • hedelmäsalaattiin
  • lämpimät kasvikset

Riisipuuro

  • vanukas
  • (pata)leipä
  • Ahvenanmaan pannukakku
Jaa sivu