10.9.2018

Tiukassa kilpailussa valittiin kolme parasta minipuutarhaa. Voittajat olivat Seija Partanen, Aija Niiranen ja Maija Rouvinen. Kaikkien kilpailuun osallistujien kesken arvotut yllätyspalkinnot voittivat Anne Metsola ja Ritva Liukkonen. Palkinnot toimitetaan voittajille, paljon onnea! Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille.

Kilpailun tuomareina olivat johtava asiantuntija Asta Kuosmanen Marttaliitosta, Maarit Walta Savon Marttojen hallituksesta ja kotipuutarha-asiantuntija Tiina Ikonen Savon Martoista.

Palkitut minipuutarhat:

Seija Partasen puutarhassa Valiomyrsky kaatoi ison, hienon petäjän. Kanto sai katon, oven ja ikkunan. Sinne löysi tiensä tyttärenpojan lapsuuden miniautot. Minikuunliljat ja maksaruohot koristavat ympäristöä. Maksaruohon kukkiessa tulee mieleen alppimaja. Hienosti oivallettu –edetty siitä missä ollaan. Tästä jää muisto myös tyttärenpojalle. Sopivasti kasveja –kestää leikkiä ja sään.

Aija Niirasella oli huonokuntoinen puutuoli.  Tuoli maalattiin lasten kanssa. Kanaverkosta ja maisemointikankaasta valmistui puutarhalle pohja. Tuoliin istutettiin perennapenkistä keijunkukkaa sekä vaalean punainen minimarketta, muratti ja pensaskrassia. Istutusta on valvonut koko kesän Viisas –kääpiö, jonka Aija on saanut joskus lahjaksi oppilaaltaan. Kesä on ollut haasteellinen, mutta hyvin Visas on saanut pidettyä kukat hengissä. Tuoliin istuttaminen on mainio idea, puutarha rehevä ja värikäs.

Maija Rouvinen teki ’Maija Mehiläisen puutarhan’ jo vuosi sitten ja se talvehti kellarissa. Maijalla on jokaiseen minipuutarhaan pieni kertomus ja puutarha on kuin välähdys tai valokuva ’omistajansa’ elämästä. On tarkoitus, että minipuutarhat elävät vuodesta toiseen ja tarinakin voi saada uusia käänteitä. ”Maija Mehiläinen hoiteli kesän 2017 ahkerasti pikku-puutarhaansa ja kasvit levittäytyivät täyttämään koko tontin.  Syksyllä Maija löysi poikaystävän ja kellarin uumenissa vietetyn talven jälkeen he totesivat tontin olevan kahdelle liian pieni. Paikalle sattui Pupu-Jussikka, joka oli etsimässä omaa puutarhaplänttiä. Hän ihastui rehevään kivikkotonttiin oitis ja kaupat tehtiin.  Maija poikaystävineen siirtyi miettimän uusia projekteja.” Tässä viehättävät erilaiset maksaruohot, astia, jatkuvuus ja tietenkin tarina. Mitä Maijalle ja poikaystävälle mahtaa kuulua nyt – sitä tarinaa jäämme odottelemaan.

Jaa sivu