Tule tutustumaan ja hakemaan ideoita, yhdessä tekemään ja oppimaan.

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Alueen asukkaille kaupunkiviljely infotilaisuus

23.5. klo 18-20 Tilaisuudessa kerrotaan kokeilusta ja lisäksi annetaan vinkkejä kaupunkiviljelyn toteuttamiseen omalla pihalla ja parvekkeella. Näin kasvatat ruukullisen yrttejä ja perunoita omassa astiassa!

Viljelyryhmä – tule mukaan!

Viljelyryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran Tätilän pihapiirissä 15.5.klo 17-19, tule mukaan tutustumaan ja halutessasi voit liittyä mukaan toimintaan. Kokeilussa korostuu yhteiskehittäminen ja osallisuus. Asukkaita toivotaan mukaan myös kokeilun toteutukseen, jos kiinnostuit tule mukaan viljelyryhmään. Ryhmä osallistuu viljelmän suunnittelu-, hoito- ja sadonkorjuutöihin, lisäksi ryhmän jäsenet ovat merkittävässä roolissa havainnoitaessa kokeilun kulkua ja onnistumista. Yhdessä tehden opitaan kaupunkiviljelyn perusteita ja niksejä.

Avoimissa tilaisuuksissa käytännön neuvontaa ja opastusta

Ma 28.5. klo 14-18           Laatikkoviljelmän perustaminen

Ti 12.6.klo 17-19            Mitä viljelylaatikoissa voi kasvattaa? Kylvetään ja istutetaan, kitketään ja harvennetaan. Tutustutaan kompostointiin ja kateviljelyyn. Kaupunkiviljelijäkin kierrättää.

To 12.7. klo 17-19          Herkutellaan tuoreella sadolla pitkin kesää – näin käytät ja säilöt. Tunnetko kirvat ja kirpat, etanat ja kotilot? Tuholaisten häätöä ja lisälannoitusta luonnonmukaisin keinoin.

Su 12.8. klo 10-14         Perinnepäivänä esillä perinnekasveja, tutustutaan ja maistellaan. Pavut ja herneet, ihanat yrtit.

Ke 12.9. klo 17-19         Sadonkorjuutapahtumassa juhlan tuntua ja sadon tuoksuja. Pieniä maistiaisia ja säilöntää. Kaikki sato tarkkaan talteen. Oman puutarhan ylimääräistä satoa voi tuoda vaihdettavaksi. Klikkaa tästä lisätietoihin.

 

Jaa sivu