Martat lapsiperheiden asialla
Marttojen lapsiperhetoiminnalla tuetaan pikkulapsiperheiden arkea järjestämällä eri puolilla Suomea kotitalouskursseja ja -luentoja vanhemmille ja antamalla henkilökohtaista neuvontaa perheiden kotona. Neuvontaa antavat marttapiirien koulutetut kotitalousasiantuntijat.
Lapsiperheiden arjen tukeminen -toiminnan tavoitteena on tukea pikkulapsiperheiden arkea ja vahvistaa hyvinvointia kotitalousneuvonnalla.

Pikkulapsiperheille
Koko perheen arjen hallinnan kursseja toteutetaan yksittäisinä kursseina ja kurssisarjoina. Kursseilla opetellaan yhdessä tekemään ruokaa niin vauvalle kuin koko perheellekin. Samalla keskustellaan hyvistä ruokavalinnoista ja itse tekemisen eduista, perheen arkirytmistä, siivouksesta, pyykkihuollosta ja raha-asioista.
Luennot tarjoavat vanhemmille tietoa ja käytännön vinkkejä arjen hallintaan. Aiheena voi olla esimerkiksi ruoka, ravitsemus, kodinhoito, arjen rutiinit ja viisaat valinnat.
Kotikäynneillä pikkulapsiperheet saavat kodin askareisiin yksilöllistä käytännön neuvontaa toiveiden ja tarpeidensa mukaan. Kotikäynnit toteutetaan aina yhteistyökumppanin kanssa.

Toimintaa tukee sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.

Jaa sivu