Lapsiperheen arjen tukeminen

Martat ovat aina olleet lapsiperheiden asialla.

Marttojen lapsiperheiden arjen tukeminen -toiminnalla tuetaan pikkulapsiperheiden arkea järjestämällä eri puolilla Suomea kotitalouskursseja ja luentoja ja antamalla henkilökohtaista neuvontaa perheiden kotona.

Lapsiperheiden arjen tukeminen- toiminnan tavoitteena on tukea lapsiperheiden arkea ja vahvistaa hyvinvointia kotitalousneuvonnalla. Neuvontaa antavat marttapiirien koulutetut kotitalousasiantuntijat.

Pikkulapsiperheet

Koko perheen arjen hallinnan kursseja toteutetaan yksittäisinä kursseina ja kurssisarjoina. Kursseilla opetellaan tekemään ruokaa niin vauvalle kuin koko perheellekin. Samalla keskustellaan hyvistä ruokavalinnoista ja itse tekemisen eduista, perheen arkirytmistä, siivouksesta, pyykkihuollosta ja raha-asioista.

Luennot tarjoavat vanhemmille tietoa ja käytännön vinkkejä arjen hallintaan. Aiheena voivat olla esimerkiksi ruoka, ravitsemus, kodinhoito, arjen rutiinit ja ympäristöviisaat valinnat.

Kotikäynneillä pikkulapsiperheet saavat kodin askareisiin yksilöllistä käytännön neuvontaa toiveiden ja tarpeidensa mukaan. Kotikäynnit toteutetaan aina yhteistyökumppanin kanssa.

___________________________

Lisätietoja toiminnasta

Pohjois-Savo: Heta Nykänen, kotitalousasiantuntija, heta.nykanen@martat.fi, puh. 050 339 4261

Etelä-Savo: Satu Räsänen, kotitalousasiantuntija, satu.rasanen@martat.fi, puh. 050 339 4258

____________________________________________________________________