Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ässäkokki-kurssi, Nurmes

Jukolan Osuuskauppa järjestää yhteistyössä Pohjois-Karjalan Marttojen kanssa Ässäkokki-kursseja. Tilaisuuksissa opetetaan lapsille arjen ruokataitoja ja satokausiajattelua.

Kurssit on suunnattu 7–12-vuotiaille lapsille, ja ne ovat osallistujille maksuttomia.

Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kurssien sisältö on Marttojen ja Osuuskaupan yhteistä käsialaa. Kurssin kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmän ruokakaupat ovat opastaneet asiakkaitaan yhdessä Satokausikalenterin kanssa jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä.  Sopivissa tilanteissa vertaillaan myös itse tehdyn ja valmiina ostetun ruoan hintoja.

Ässäkokkikurssin ohjaa Pohjois-Karjalan Marttojen kotitalousasiantuntija Maria Nurmi. Hän on toiminut aiemmin kotitalousopettajana kymmenisen vuotta, joten lasten ja nuorten kanssa toimiminen on hyvinkin tuttua.

-Lasten ja nuorten kanssa on kiva touhuta keittiössä, tuumailee Maria.
Kurssille mahtuu 10 osallistujaa/kurssi. Kurssipaikkana on Kirkkokadun koulun kotitalousluokka, Kirkkokatu 15, Nurmes.   Ässäkokki-kurssit ovat valtakunnallinen kokonaisuus, jossa ovat mukana S-ryhmän alueosuuskaupat sekä Marttaliitto.

Aloitusaika
12.09.2017 klo 15:30
Lopetusaika
12.09.2017 klo 18:30
Hinta
Ilmainen
Tapahtuman tyyppi
,
Jaa sivu