Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Maistuvat kyläjuhlat, Kitee

Pohjois-Karjalassa on käynnistynyt Maistuvat kyläjuhlat-hanke, jota toteuttavat Pohjois-Karjalan Martat ry ja Maaseudun Sivistysliitto. Hankkeen tavoitteena on kutsua kyläläiset yhteen valmistamaan yhdessä Maistuvat kyläjuhlat. Haluamme jättää ruokamuistoja, jotka herättävät hymyn kyläläisten kasvoille ja kannustavat kyläläisiä uusien perinteiden luomiseen. Keskeisin yhteistyön menetelmä hankkeessa on ruoka ja sen tekeminen yhdessä paikallisesti kulttuuriperinteitä kunnioittaen ja höystäen. Järjestämme Maistuvat kyläjuhlat –tapahtumia ympäri maakuntaa ja kannustamme kyläläisiä itsenäiseen tapahtumatuotantoon opintopakettien avulla.

Lisätietoa hankkeen toiminnasta Kiteellä on mahdollista saada to 18.5. klo 18 alkaen Riihijärven matkaparkissa. Teemme silloin yhdessä suolaisia ja makeita sultsinoita kahvin kanssa ja alamme pohtia, mitä mahdollisuuksia olisi järjestää kunkin kylän tai yhdistyksen omat tai yhteiset Maistuvat kyläjuhlat.

Hankkeessa on mahdollisuus toteuttaa Maistuvia kyläjuhlia Suomen luonnon päivänä 26.8.2017 Syödään yhdessä -teemalla. Juhlat voivat myös olla oman kylän tapahtumien yhteydessä tai vaikka pikkupidot nyyttäriperiaatteella kylätalon pihassa.

Maistuvat kyläjuhlat -hanke tarjoaa koulutusta omien tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen sekä tietysti ideoita ja käytännön tekemistä ruokatarjoiluun ja ruokien tuunaukseen. Luvassa on siis yhteisiä, mukavia ruokakurssikertoja ja tapahtumakoulutusta keväälle ja kesälle sekä Maistuvat kyläjuhlat syksylle.

Kurssikerrat ovat maksuttomia osallistujille. Juhlat järjestätte omalla budjetilla ja esim. keräätte osallistumismaksut ruokailijoilta. Myös lähiruokayrittäjät, muut järjestöt ja ihan uudet ihmiset ovat toivottuja ja tervetulleita mukaan.

Ilmoittautumiset https://www.martat.fi/tapahtumat/ tai puhelimitse Tiina Anola-Pukkila, p. 050 448 3321.

Tervetuloa mukaan!

 

Liput

30 saatavilla
Maistuvat kyläjuhlat

Ole hyvä ja täytä kaikki vaadittavat kentät

Sijainti kartalla

Aloitusaika
18.05.2017 klo 18:00
Lopetusaika
18.05.2017 klo 20:30
Paikka
Riihijärventie 24, Kitee
Hinta
Ilmainen
Tapahtuman tyyppi
, , , , , ,
Jaa sivu