Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Martta-risteily vapaaehtoisille 23.-24.9.

Vuoden suurimmassa marttojen vapaaehtoistoimijoiden tapahtumassa innostetaan, annetaan ideoita ja suunnitellaan vuoden 2018 toimintaa.  Lisäksi risteilyllä tavataan muita marttoja, verkostoidutaan, vaihdetaan ideoita, opitaan ja nautitaan parhaasta seurasta. Martta-risteily kokoaa yhteen marttatoimijat eri puolilta Suomea. Seminaarien, työryhmien ja näytteilleasettajien lisäksi risteily tarjoaa mahdollisuuden samanhenkistä ja samankaltaista vapaaehtoistoimintaa tekevien kanssa.

Martta-risteilylle kokoontuu ruokamarttoja, kässämarttoja, kansainvälisiä marttoja, puutarhamarttoja ja vertaismarttoja – siis eri tavoin martoissa vapaaehtoisina toimivia. Osa risteilyn ohjelmasta on kaikille osallistujille yhteistä ja osa pienryhmissä oman vapaaehtoisuuden muodon mukaisesti. Voit myös osallistua osaan esim. käsityömarttojen ohjelmasta ja osaan vaikkapa ruokamarttojen ohjelmasta.

Risteilylaivana toimii Silja Europa. Lähtöselvitys tehdään Länsiterminaali 1:ssä meille varatuilla lähtöselvitystiskeillä klo 17.00-18.00. Satamassa tulee olla viimeistään tunti ennen lähtöä. Martta-risteilyn ohjelma alkaa klo 18.30, samaan aikaan, laiva lähtee Helsingistä. Paluupäivänä laiva saapuu takaisin satamaan klo 16.00. Muistathan, että risteilylle tarvitaan passi tai kuvallinen henkilöllisyystodistus (ajokortti ei riitä).

Tervetuloa mukaan kouluttautumaan ja verkostoitumaan – näytetään, että martat on rock!

Martta-risteilyn ohjelma
Martta-risteilyn ohjelma

Lauantai 23.9.

18.30-20.00 Laiva lähtee, tervetulotilaisuus Ocean Club
•    Tervetuloa, puheenjohtaja Lea Sairanen
•    Vapaaehtoistoiminnan monet merkitykset ja tulevaisuuden mahdollisuudet, Sirpa Korkatti, Sipilisti
•    Vapaaehtoisena martoissa, pääsihteeri Marianne Heikkilä

20.30    llallinen Grande Buffetissa

Ilta laivalla.
Laivalla esiintyvät energinen disko- ja showbändi Disco Inferno ja trubaduuri Samu Laiho. Tarekmman ohjelman löydät laivan omasta ohjelmasta, jota on jaossa laivan infossa.

Sunnuntai 24.9.

7.00-9.00 Aamiainen Grande Buffetissa

9.00-10.15 Johdatus marttojen vuoteen 2018, Teatteri Europa

10.15-10.45 Tauko, tutustuminen näytteilleasettajiin

10.45-12.00  Pienryhmät marttateemojen äärellä, Konferenssikansi

12.00-13.30 Lounas Grande Buffetissa ja tutustuminen näytteilleasettajiin

13.30-14.45 Pienryhmä marttateemojen äärellä, Konferenssikansi

14.45-16.00 Aikaa ostoksille ja pakkaamiseen

16.00 Laiva saapuu satamaan


Pienryhmät

Voit valita haluamasi pienryhmän ja pysyä saman teeman äärellä koko risteilyn tai vaihtaa teemaa sunnuntain pienryhmäosuuksien aikana.

Sunnuntaina 24.9.2017 klo 10.45-12.00

Kansainväliset martat, kehittämispäällikkö Terhi Lindqvist
Tutustumme Martoissa tehtävään kehitysyhteistyöhön, painopiste uusissa hankkeissa Etiopiassa ja Malawissa, sekä piirien ja yhdistysten rooliin maahanmuuttajien kotoutumisessa Suomeen.

Kässämartat, kansalaistoiminnan johtaja Reija Salovaara
Marttaliitto kehittää kässämarttojen toimintaa. Työryhmässä puhutaan kässätoiminnan tulevaisuuden suunnitelmista ja vuoden 2018 kässätoiminnasta.

Puutarhamartat, johtava asiantuntija Asta Kuosmanen
Tutustumme vastuullisiin valintoihin liittyvään Merkkiteko-kampanjaan ja ideoimme yhdessä sen toteuttamista yhdistyksissä ja eri tapahtumissa.

Ruokamartat, kehittämispäälliköt Kaisa Härmälä ja Arja Hopsu-Neuvonen
Tutustumme vastuullisiin valintoihin liittyvään Merkkiteko-kampanjaan ja ideoimme yhdessä sen toteuttamista yhdistyksissä ja eri tapahtumissa.

Vertaismartat, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Ritva Ikonen
Muistutetaan toisiamme vertaismartan roolista ja tehtävistä. Kootaan vuoden 2018 toimintasuunnitelmaan perustuen ideoita, miten vertaismartat voivat toimia ja pohditaan miten näitä asioita voi edistää.

Mukaan vapaaehtoiseksi marttoihin. Ryhmä uusille, marttojen vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille, johtava asiantuntija Marjahelena Salonen
Kiinnostaako sinua vapaaehtoistoiminta martoissa? Kaipaatko mielekästä tekemistä ja uusia kokemuksia erilaisten ihmisten parissa? Marttailu tarjoaa monia mahdollisuuksia toimia vapaaehtoisena. Tutustumme monipuoliseen vapaaehtoistoimintaan. Tule ja löydä oma tapasi toimia vapaaehtoisena.

Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuudet, Sirpa Korkatti, Sipilisti
Työpajassa keskustellaan ja pohditaan kiinnostuneiden osallistujien kanssa vapaaehtoistyötä Martoissa. Tavoitteena on löytää keinoja ja ratkaisuja siihen, miten vapaaehtoisuutta voisi jokainen osallistuja omassa toimintaryhmässään kehittää. Työpajan toimintatapana on johdettu keskustelu.

Sunnuntaina 24.9.2017 klo 13.30-14.45

Kansainväliset martat, kehittämispäällikkö Terhi Lindqvist
Mitä ja millaista on toimia kansainvälisenä marttana? Jaamme hyviä käytäntöjä ja kokemuksia ja opimme toisiltamme.

Kässämartat, kansalaistoiminnan johtaja Reija Salovaara
Työryhmässä kuullaan esimerkkejä ja hyviä käytäntöjä kässämarttatoiminnasta.

Puutarhamartat, johtava asiantuntija Asta Kuosmanen
Mitä ja millaista on toimia puutarhamarttana? Jaamme hyviä käytäntöjä ja kokemuksia ja opimme toisiltamme.

Ruokamartat, kehittämispäälliköt Kaisa Härmälä ja Arja Hopsu-Neuvonen
Mitä ja millaista on toimia ruokamarttana? Jaamme hyviä käytäntöjä ja kokemuksia ja opimme toisiltamme.

Vertaismartat, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Ritva Ikonen
Työryhmässä kuullaan esimerkkejä, miten vertaismartat toimivat ja kuinka vapaaehtoinen voi toimia marttajärjestön toiminnan tukena.

Mukaan vapaaehtoiseksi marttoihin. Ryhmä uusille, marttojen vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille, johtava asiantuntija Marjahelena Salonen
Minä vapaaehtoisena – mitä marttojen vapaaehtoistoiminta antaa minulle. Tule kuulemaan vapaaehtoisten ajatuksia ja kokemuksia toiminnasta.

Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuudet, Sirpa Korkatti, Sipilisti
Työpajassa keskustellaan ja pohditaan kiinnostuneiden osallistujien kanssa vapaaehtoistyötä Martoissa. Tavoitteena on löytää keinoja ja ratkaisuja siihen, miten vapaaehtoisuutta voisi jokainen osallistuja omassa toimintaryhmässään kehittää. Työpajan toimintatapana on johdettu keskustelu, keskustelua johdattelee Sipi Korkatti.


Ilmoittautuminen ja hinnat sekä bussikuljetukset

Nykyiset vapaaehtoiset ilmoittautuvat omaan piiriinsä ja saavat sieltä tiedon hinnasta ja ilmoittautumisesta.

Marttajärjestön vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet ja esimerkiksi yhdistysten hallitusten jäsenet ilmoittautuvat Lomalinjalle. Matkan hinta riippuu valitusta hyttiluokasta. Hinta sisältää hytin lisäksi seminaariohjelman, buffetillallisen, aamupalan ja paluupäivän buffetlounaan. Risteilylle voi Lomalinjan varausjärjestelmän kautta ostaa vain kokonaisia hyttejä yhden tai kahden hengen hyttejä.
Jos haluat varata yksittäisen nais- tai miespaikan kahden hengen hytistä, otathan yhteyttä Lomalinjan myyntiin.

125€/hlö, kun ikkunattomassa B-hytissä on kaksi henkilöä
155€/hlö, kun ikkunattomassa B-hytissä on yksi henkilö
145€/hlö, kun ikkunallisessa A-hytissä on kaksi henkilöä
190€/hlö, kun ikkunallisessa A-hytissä on yksi henkilö
195€/hlö, kun ikkunallisessa Deluxe-hytissä on kaksi henkilöä, sisältää erikoisaamiai-sen
290€/hlö, kun ikkunallisessa Deluxe-hytissä on yksi henkilö, sisältää erikoisaamiai-sen

Ilmoitathan mahdollisista erityistarpeistasi ilmoittautumisen yhteydessä. Kaikkiin laivan seminaaritiloihin yhtä ryhmätilaa lukuun ottamatta on esteetön pääsy. Laivalla on varattavissa ns. inva- ja allergiahyttejä, otathan yhteyttä Lomalinjaan niitä varatessasi.

Bussikuljetukset varataan ilmoittautumisen yhteydessä tai jälkikäteen Lomalinjasta. Menopaluu-bussikuljetuksen hinta on alkaen 35€.

Ilmoittautuminen tehdään Lomalinjan varausjärjestelmään http://www.lomalinja.fi/risteily/martta-risteily tai sähköpostitse irma.kuusirati(at)lomalinja.fi ja kristiina.kivinen(at)lomalinja.fi tai puhelimitse p. 010 289 8100 (puheluiden hinta 8,35 snt/puhelu + 17,17 snt/min.) Kerrothan sähköpostissasi tai puhelussasi, missä marttatoiminnassa olet vapaa-ehtoisena (esim. kässä- tai puutarhamartoissa).

Maksu- ja perumisehdot
Lomalinjan verkkosivuilla tehtävä varaus maksetaan varauksen yhteydessä. Puhelimitse tai sähkö-postilla tehdyt varaukset laskutetaan 14 vuorokauden kuluessa varauksen tekemisestä. Myös näi-den osalta 18.8. jälkeen varatut paikat laskutetaan heti. Lippuja ei lähetetä etukäteen, vaan kaiken tarvittavan saa satamasta Martat-risteilyn lippuluukulta. Yhteisillä bussikuljetuksilla tulevat saavat liput busseissa.

Matkan voi peruuttaa kuluitta 18.8. saakka.
Mikäli peruminen 19.8. jälkeen, matkan hinnasta veloitetaan 20 %.
Myöhemmin kuin 48 tuntia ennen laivan lähtöä peruutetut matkat veloitetaan kokonaan.
Kehotamme ottamaan matkavakuutuksen mahdollisen sairauden varalle.
Peruminen on tehtävä kirjallisesti  irma.kuusirati@lomalinja.fi

Lisätietoja: Marttaliiton vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Ritva Ikonen ritva.ikonen(at)martat.fi.

Aloitusaika
23.09.2017
Lopetusaika
24.09.2017
Tapahtuman tyyppi
,
Jaa sivu