Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Marttojen matka Italiaan 4.-12.5.2018

Toukokuussa lähdemme yhdessä Pirkanmaan Marttojen kanssa matkalle keväiseen Italiaan. Matka suuntautuu upeista maisemistaan tunnettuun Etelä-Italiaan ja paikallisoppaanamme on lukuisia Italian matkoja Marttojen kanssa tehnyt Ursula Saarikoski-Satriano. Matka on räätälöity meille Martoille ja siksi ohjelma sisältää niin ruokaa, kulttuuria kuin rentoutumistakin.

Tervetuloa mukaan!

MARTTOJEN MATKA BASILICATAAN ITALIAAN 04.-12.05.2018

LENNOT:

04.05.2018  Helsinki-Roma     AY789             07.50 – 10.15

12.05.2018  Roma-Helsinki     AY784             19.45 – 00.05

04.05. perjantai Saapuminen Roomaan. Kentällä on vastassa oppaamme Ursula Saarikoski Satriano ja oma tilausbussi sympaattisen kuljettajan Francon kansa. Lähdemme ajamaan autostradaa pitkin kohti etelää.  Matkan varrella pysähdymme Cassinossa, jossa nautimme runsaan lounaan ja tutustumme Montecassinon upeaan benediktiiniläisluostariin ylhäällä vuorella. Jännittävän rantatien jälkeen saavumme Marateaan, jossa majoitumme viehättävään San Diego-perhehotelliin. Huonejako, lepoa ja herkullinen illallinen tervetulomaljoineen.

05.05. lauantai Aamu-uinti ja aamiainen ja koko päivä vapaata. Matkaväsymys haihtuu uima-altaalla tai turkoosin sinisessä Välimeressä uiden, aurinkoa ottaen, lepäillen ja nauttien Maratean rannikon mahtavista maisemista. Ennen lounasta pääsemme hotellin keittiöön katsomaan, kuinka chef Tonino valmistaa erillaisia kasvisruokia meidän nautittaviksi. Illallinen hotellissa.

06.05. sunnuntai Aamu-uinnin ja aamiaisen jälkeen pakkaamme matkatavarat bussiin. Ajamme ylös korkealle vuoren huipulle, jossa sijaitsee 22- metrinen vaikuttava Kristus-patsas. Huikeat näköalat alas rannikolle ja ympäröiville vuorille. Jatkamme matkaa sisämaahan ja sieltä rannikon kautta Apulian maakunnan puolelle Alberobellon kaupunkiin. Alue on kuuluisa erikoisista, valkoisiksi maalatuista, kartionmuotoisista Trullitaloista. (Unescon suojelukohde). Kävelyretki kapeilla kujilla, joilla pääsemme katsomaan trullitaloja sisältä ja maistelemaan paikkakunnan erikoisia likööreitä ja pikkuleipiä. Nautimme runsaan herkullisen lounaan trulliravintolassa ja kuulemme, kuinka eri ruoat on valmistettu. Illan suussa saavumme Materaan, jossa majoitumme Palace-hotelliin. Ilta vapaata.

07.05. maanantai Koko päivä on omistettu Materalle, jonka ainutlaatuinen, osittain kivikautinen luolakaupunginosa (Unescon suojelukohde) on kasvanut 600-luvulta lähtien, kun Bysantista paenneet munkit alkoivat rakentaa tänne kirkkoja ja luostareita. Tällä Sassi-alueella asuttiin vielä 1950-luvulla; luolissa oli viileää kesällä ja lämmintä talvella ja ympärillä toinen toistaan auttava lämminhenkinen yhdyskunta. Teemme kävelyretken Sassialueella paikallisen ystävän seurassa. Vapaata aikaa ostoksille, ennen kuin nautimme tyypillisen materalaisen illallisen luolaravintolassa, jossa ”luolamiehet” viihdyttävät meitä erikoisella musiikillaan.

08.05. tiistai Aamiaisen jälkeen pakkaamme jälleen matkatavarat bussiin. Tämän päivän retkikohde on huimissa maisemissa. Castelmezzano kyyhöttää ylhäällä Lucanian Dolomiittivuorilla kuin kotkan pesä terävähuippuisten vuorten ympäröiminä. Teemme kävelyretken normannilinnan raunioille ja nautimme herkullisen lounaan paikallisessa yrttiruokiin erikoistuneessa ravintolassa, jossa signora Antonietta antaa meille ruokaohjeitaan. Myöhään iltapäivällä saavumme Baragianoon, jossa majoitumme läheiseen Bouganville- hotelliin. Illallinen hotellissa.

09.05. keskiviikko Aamiainen hotellissa. Nyt tutustumme Baragianon kylään ja sen mielenkiintoiseen arkeologiseen alueeseen. Kahvitarjoilu Ursulan kotona. Mitron perheen maatilalla nautimme herkullista välipalaa seisovasta pöydästä ja leivomme pastaa yhdessä Carmela-emännän kanssa. Osallistumme iltamessuun, jossa Baragianon oma Isä Camillo Padre Remigio ottaa meidät lämpimästi vastaan. Viemme alttarille Suomesta tuodun kynttilän.  Vietämme hauskan illan Mitron perheen vieraina nauttien tilan tuotteista: käsin leivotusta pastasta, juustoista, makkaroista ja viinistä. Haitarit soivat ja tarantellaa tanssitaan yhdessä perheen eri-ikäisten jäsenten kanssa.

10.05. torstai Aamiaisen jälkeen pakkaamme matkalaukut bussiin ja lähdemme ajamaan Salernoon. Majoitumme  kahdeksi yöksi Hotel Novatelliin (?) Aamupäivän voimme omistaa shoppailulle ja tutustumiselle komeaan normannien rakentamaan tuomiokirkkoon. Iltapäivällä alamme valmistaa salernolaisten ystävien opastamina tyypillisä Campanian maakunnan herkkuja, jotka nautimme sitten illalliseksi.

11.05. perjantai Campanian ja sen pääkaupungin Napolin loistava historia. Aamupäivällä vierailemme Herkulaneumissa, jonka Vesuviuksen purkaus hautasi 79 jkr yhdessä Pompeijin kaupungin kanssa ja jotka löydettiin vasta 1700-luvun lopulla ja joita on siitä asti kaivettu vaivalloisesti esiin laavan ja kivettyneen saven alta. Iltapäivällä näemme Napolin arkeologisessa museossa kaivauksissa esiin tulleet arkeologiset alkuperäiset aarteet. Napolin päivämme päättyy pizzeriaan meren rannalla, jossa illallisella herkuttelemme aitoa napolilaista pizzaa ja baba-rommileivoksia.

12.05. lauantai Aamiaisen jälkeen pakkaamme matkalaukut bussiin ja lähdemme ajamaan kohti Roomaa. Matkalla meillä on aikaa käydä katsomassa Casertan mahtava kuninkaallinen palatsi ja nauttia vielä runsas lounas ennen kuin saavumme Rooman lentokentälle.

Arrivederci ihana Etelä!

Matkan hinta 1550 e/hlö  –  185 e lisämaksu 1 h huoneesta.

Varaus 28.2.2018 mennessä Pirkanmaan Martat ry

Pirkanmaan Martat Ry  050 370 2139, pirkanmaan@martat.fi Tampellan esplanadi 7, 33100 Tampere Toimistomme palvelee ma-ke klo 9-15

Matkan hintaan sisältyy Finnairin suorat edestakaiset lennot, majoitus 3 tai 4-tähden viihtyisissä hotelleissa runsaine aamiaisineen, runsas puolihoito ja ylimääräiset ateriat ruokajuomineen, retket ohjelman mukaisesti ja oma tilausbussi koko ajan käytössä.

 

 

Aloitusaika
04.05.2018 klo 00:00
Lopetusaika
12.05.2018 klo 00:00
Tapahtuman tyyppi
,
Jaa sivu