Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Mikkelin Marttaklubi/Korukivenhiontakurssi

Vietämme lokakuun marttailtaa tutustumalla korukivenhiontaan Otavan kivipajalla. Korukivenhionta on aikaa vievää puuhaa ja sen vuoksi järjestämme ”marttaillan” poikkeuksellisesti viikonlopun aikana.

Korukivenhiontakurssille mahtuu kerralla vain 7 osallistujaa ja sen vuoksi kurssi järjestetään kahtena päivänä. Kurssi on lauantaina 6.10.2018 klo 10-14 sekä sunnuntaina 7.10.2018 klo 10-14. Kummankin päivän aluksi esitellään tyypillisimpiä suomalaisia ja ulkomaisia kiviä. Kurssilla valmistetaan riipus, joka onnistuu pajalta saatavasta vihreästä marmorista. Osallistuja voi toki hioa korun omastakin kivestä, jos kurssilla opettaja katsoo kiven hiontakelpoiseksi. Suurin rajoittava tekijä omissa kivissä on niiden eheys. Riipus on hyvä kivenhionnan oppimisen kannalta, sillä sen teossa toteutuvat kaikki kivenhiontaprosessin vaiheet: sahaus, reiänteko sekä karkea- ja hienohionta.

Päivän aikana pidetään kahvi-/evästauko. Paja tarjoaa kahvit ja pullaa, muut eväät jokainen voi tuoda tullessaan. Pajalla on kuulo- ja silmäsuojaimia, mutta omat suojaimet saa myös tuoda tullessaan.

Kurssin hinta on 10€ sisältäen opetuksen sekä raaka-aineet. Maksun voi maksaa pajalla käteisenä tai sieltä saatavilla pankkitiedoilla. Kaikki tuotto menee pajan toiminnan hyväksi.

Paja sijaitsee Otavassa koulutilan entisissä tiloissa Röppääntiellä, jonka varressa on opasteet kivipajalle. Voit tutustua Otavan kivipajan toimintaan http://otavankivipaja.blogspot.com/

Ilmoittautuminen 12.9. mennessä iida.kuronen(at)hotmail.com tai 040 820 2136. Ilmoitathan samalla kumman päivän ryhmään ilmoittaudut (lauantai 6.10. vai sunnuntai 7.10.) sekä tarvitsetko kyydin pajalle tai olisiko autossasi vapaita paikkoja muille tulijoille.

Tapahtuma on tarkoitettu Mikkelin Marttaklubin jäsenille sekä Marttaklubin jäsenyydestä kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Tapahtumassa saatetaan ottaa valokuvia, joita käytetään Marttaklubin viestinnässä. Mikäli et halua sinua kuvattavan, kerrothan siitä etukäteen tapahtuman lisätietojen antajalle tai paikan päällä tapahtumassa.

 

 

Sijainti kartalla

Aloitusaika
06.10.2018 klo 10:00
Lopetusaika
06.10.2018 klo 14:00
Paikka
Röppääntie 17 50670 Otava
Tapahtuman tyyppi
,
Jaa sivu