Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Puutarhakoulutus -Vertaisohjaajia Karjalan kylille, Joensuu

Kutittaako puutarhasormia kevättä odotellessa? Kiinnostaako hyötykasvien viljely meillä ja vähän Venäjän Karjalassakin? Nyt olisi erinomainen mahdollisuus opiskella puutarha-asioita ja saada kasvimaa perustettua tai entinen  kukoistamaan.

 

Vertaisohjaajia Karjalan kylille -hankkeen koulutukset jatkuvat ja puutarharyhmään mahtuu hyvin mukaan. Riittää, että olet innostunut opiskeltavasta aiheesta ja olisit jatkossa kiinnostunut olemaan apuna piirin neuvontatilaisuuksissa 1 tai 2 kertaa vuodessa ja kertomaan oppimistasi asioista omassa yhdistyksessä tai omalla kylällä. Koulutukset ovat maksuttomia, kahvitarjoilusta peritään pieni kahviraha.

 

Kevään ensimmäisessä koulutuksessa 19.3. Marttakeskuksessa aiheena on kasvimaan perustaminen sekä hyötykasvien kasvatus, kompostointi ja biohiili tutuksi. Illan aikana perehdymme mm. kurpitsan, kurkun, tomaatin sekä helppojen ja nopeiden kasvien kasvattamiseen sekä lyhyesti taimikasvatukseen.

 

Toisella kerralla 8.5. klo 17 kokoonnumme käytännön puutarhatöihin Kukkolan näytepuutarhaan. Silloin teemme leikkauksia, maanparannusta ja lannoitusta puutarhassa sekä rakennamme kohopenkin. Kesällä on omien hyötykasvien kasvattelua ja mahdollisuus olla mukana apuna jossain piirin puutarhaneuvontatilaisuudessa.

 

Kolmannella kerralla 18.9. klo 17 on Sadonkorjuu -ruokakurssi, jolloin tehdään kasvispitoisia ruokia kesän sadosta Tiina Anola-Pukkilan ohjauksessa Marttakeskuksessa.

 

Venäjän Karjalasta tulee noin 8 henkilön ryhmä Suomeen syyskuun lopulla ja heille on pe 28.9. teemapäivä ja -ilta martoilla. Myös tähän tilaisuuteen vertaisohjaajat pääsevät mukaan tutustumaan ja vaihtamaan tietoa venäjänkarjalaisten kanssa.

 

6.-8.9. tehdään hankkeen opintomatka Venäjän Karjalaan. Matkan jokainen maksaa itse ja sinne on mahdollisuus muutamalla päästä vaihtamaan kokemuksia puutarhanhoidosta rajan molemmin puolin. Opintomatkasta tiedotetaan vertaisohjaajille erikseen ja sinne tulee mukaan myös Leaderin väkeä, MSL:n kyläkumppaneita ja Marttojen villiyrtti- ja sieniaiheiden vertaisohjaajia.

 

Jos kiinnostuit ilmoittaudu mukaan suoraan maarit.sallinen-uusoksa@martat.fi, kurssille mahtuu mukaan noin 10 henkilöä.

Sijainti kartalla

Aloitusaika
19.03.2018 klo 17:00
Lopetusaika
19.03.2018 klo 19:30
Paikka
Marttakeskus, Koskikatu 5-7 80100 Joensuu
Tapahtuman tyyppi
, ,
Jaa sivu