Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Puutarhakoulutus -vertaisohjaajia Karjalan kylille

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat innostuneita aiheesta, sekä olemaan silloin tällöin vertaisohjaajina joko oman yhdistyksen tai piirin tilaisuuksissa.

Vuoden 2017 aikana 1 laatikkoviljely ja hyötykasvien kasvatus 20.4. klo 17.30, lisäksi Kukkolan kevätkiekauksessa 14.5. apuna puutarhaneuvonnassa. Vuoden 2018 puolella järjestetään 2-3 kokoontumiskertaa sekä käytännön neuvontakerta. Kokoontumisten välillä on myös pientä etäopiskelua.

Ryhmiin otetaan noin 16 vertaisoppijaa, oppijoiden toivotaan tulevan eri puolilta Joensuun Seudun Leader -aluetta (Joensuu, Liperi, Polvijärvi, Outokumpu, Kontiolahti, Tohmajärvi). Pyrkimys on saada jokaiseen teemaryhmään vähintään kolmesta eri marttayhdistyksestä opiskelijoita mukaan. Vertaisohjaajat voivat osallistua joko yhteen koulutuskokonaisuuteen tai vaikka kaikkiin (villiyrtti, sieni ja puutarha). Koulutukset ovat maksuttomia, mutta koulutuksessa yhdistyksen järjestämästä kahvituksesta kerätään kahviraha. Retkistä Venäjän Karjalaan peritään omavastuuosuus.

Jos olet kiinnostunut oheisista koulutuksista, ota yhteyttä ja laita sähköpostia maarit.sallinen-uusoksa@martat.fi tai voit ilmoittautua tämän kautta.

Vertaisohjaajia Karjalan kylille -hanke 1.2.2017-31.12.2018

Hankkeessa koulutetaan maaseudun vapaaehtoistoimijoita yhteisökehittämisen, asuinympäristön pienrakentamisen ja luonnontuotteiden keruun vertaisohjaajiksi Joensuun seudulla. Leader -yhdistyksen lisäksi kouluttajina toimivat Pohjois-Karjalan Martat ry ja Maaseudun Sivistysliitto ry. Alkuperehdytyksen jälkeen vertaisohjaajat pääsevät soveltamaan oppejaan omille asuinpaikoille ja Venäjän Karjalan pilottikyliin. Toiminnan tuloksena saadaan vapaaehtoisia vertaisohjaajia, joilla on käytännön valmiudet uusien oppien välittämiseen omien asuinalueidensa toimijoille ja heillä on arvokasta kansainvälisen yhteistyön kokemusta. 

Liput

12 saatavilla
Puutarhakoulutus

Sijainti kartalla

Aloitusaika
20.04.2017 klo 17:30
Lopetusaika
20.04.2017 klo 20:00
Paikka
Hammaslahden nuorisoseuran kahvio
Hinta
Ilmainen
Tapahtuman tyyppi
,
Jaa sivu