Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Puutarhapäivä Kuopiossa

Kasvaako pihallasi perinnekasveja? Akileija, ruskolilja ja suopayrtti tuovat mieleen mummolan, muistoja lapsuudesta ja eletyistä hetkistä. Suomalaiset perinneperennat ovat usein luonnonlajeja tai vain vähän jalostettuja kantoja, siksi ne ovat myös kestäviä ja helppohoitoisia, eli nykyaikaisen pihanhoitajan unelmakasveja.
Puutarhapäivä kotipuutarhureille järjestetään 1.4.2017 klo 9-14.30 Kuopion kansalaisopiston tiloissa, Puistokatu 20. Teemana perinnekasvit, luentoja ja neuvontaa.

Maatiaiskasveilla on arvoa osana kulttuuriperintöä sekä geenipankkina. Enon kaskinauris, Kainuun musta peruna, Savitaipaleen härkäpapu ja Lapin Puikula ovat paikallisesti parhaiten menestyviä kantoja ja ovat varmasti, kuten muutkin maatiaislajit vaikuttaneet suomalaiseen ruokakulttuuriin. Kiinnostus lähiruokaan ja oman ruuan kasvattamiseen on juuri nyt vahvassa nousussa, lähtökohdat tähänkin kumpuavat perinnepihoilta.

Vanhan talon pihapiiriä kannattaa uudistaa vanhaa vaalien. Harkitsematon toiminta hävittää vanhoja kasvikantoja ja niitä on hyvin vaikea saada takaisin. Seuraa puutarhaa vähintään vuosi ennen kuin teet muutoksia. Opit tuntemaan pihan ja huomaat mitä kasveja maasta kesän aikana nousee.  Villiintyneessä puutarhassa vanhojen perennaryhmien paikat löytyvät yleensä sisääntulon molemmin puolin. Jo pienellä kunnostustyöllä voi saada pitkään kituneet perinneperennat kukoistamaan.

Puutarhapäivä kokoaa viherpeukalot 1.4.2017 Kuopion kansalaisopistolle, Puistokatu 20.

Päivän aikana on kolme saman sisältöistä luentoa alkaen klo 10.00, 11.30 ja 13.00. Luentojen aiheena on päivän teeman mukaisesti Perinnekasvit. Hortonomi Tuovi Mutanen kertoo maatiaiskasveista, mihin niitä tarvitaan ja mitä iloa niistä on.

Kaikki luennot myös etälähetetään. Etäluennon osallistumisosoite on http://kol.adobeconnect.com/luentokuopio. Klikkaamalla linkkiä pääset osallistumaan luennolle.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Savon Martat, Kuopion Puutarhaseura, Hyötykasviyhdistyksen Kuopion alaosasto ja Kuopion kansalaisopisto.

Järjestävien tahojen neuvontapisteiden lisäksi paikalla on puutarhaan ja ympäristöön liittyvien tahojen esittely- ja myyntipisteitä sekä kahvio ja arpajaiset.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Tervetuloa!

Puutarhapäivän ohjelma

Sijainti kartalla

Aloitusaika
01.04.2017 klo 09:00
Lopetusaika
01.04.2017 klo 14:30
Paikka
Puistokatu 20 Kuopio
Tapahtuman tyyppi
, , , ,
Jaa sivu