Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sienikoulutus -vertaisosaajia Karjalan kylille

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita sienistä ja voisivat olla mukana silloin tällöin sienineuvonnassa piirin tilaisuuksissa.

Vuoden 2017 aikana sieni-ilta 7.8., sieniretki 22.8. ja ruuanlaittokerta 30.8.

Marttakeskuksessa. Marttojen valtakunnallisessa sienineuvontapäivässä 26.8. oppimassa vertaisohjausta.

Lisäksi kokoontumisten välillä on pientä etäopiskelua. Vuoden 2018 puolella ryhmä jatkaa syventyen sieniin 2 kokoontumiskerralla ja tapahtumaneuvontakerralla.

Ryhmiin otetaan noin 16 vertaisoppijaa, oppijoiden toivotaan tulevan eri puolilta Joensuun Seudun Leader -aluetta (Joensuu, Liperi, Polvijärvi, Outokumpu, Kontiolahti, Tohmajärvi). Pyrkimys on saada jokaiseen teemaryhmään vähintään kolmesta eri marttayhdistyksestä opiskelijoita mukaan. Vertaisohjaajat voivat osallistua joko yhteen koulutuskokonaisuuteen tai vaikka kaikkiin (villiyrtti, sieni ja puutarha). Koulutukset ovat maksuttomia, mutta koulutuksessa yhdistyksen järjestämästä kahvituksesta kerätään kahviraha. Retkistä Venäjän Karjalaan peritään omavastuuosuus.

Jos olet kiinnostunut oheisesta koulutuksesta, ota yhteyttä ja laita sähköpostia maarit.sallinen-uusoksa@martat.fi tai voit ilmoittautua varalle tämän kautta.

Vertaisohjaajia Karjalan kylille -hanke 1.2.2017-31.12.2018

Hankkeessa koulutetaan maaseudun vapaaehtoistoimijoita yhteisökehittämisen, asuinympäristön pienrakentamisen ja luonnontuotteiden keruun vertaisohjaajiksi Joensuun seudulla. Leader -yhdistyksen lisäksi kouluttajina toimivat Pohjois-Karjalan Martat ry ja Maaseudun Sivistysliitto ry. Alkuperehdytyksen jälkeen vertaisohjaajat pääsevät soveltamaan oppejaan omille asuinpaikoille ja Venäjän Karjalan pilottikyliin. Toiminnan tuloksena saadaan vapaaehtoisia vertaisohjaajia, joilla on käytännön valmiudet uusien oppien välittämiseen omien asuinalueidensa toimijoille ja heillä on arvokasta kansainvälisen yhteistyön kokemusta.

Liput

Loppuunmyyty!Sienikoulutus
Aloitusaika
07.08.2017 klo 17:00
Lopetusaika
07.08.2017 klo 17:00
Paikka
80100 Polvijärvi
Hinta
Ilmainen
Tapahtuman tyyppi
, , ,
Jaa sivu