Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Villiyrttikoulutus -vertaisohjaajia Karjalan kylille

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat jatkossa innostuneita olemaan mukana piirin neuvontatilaisuuksissa vertaisohjaajina pari kertaa vuodessa.

Vuoden 2017 aikana villiyrtti-ilta 19.4. klo 17.30, villiyrttiretki 29.5. ja ruuanlaittokerta 8.6. Marttakeskuksessa. Kolilla on 20.5. villiyrttineuvontaa, jossa pääsee oppimaan ja olemaan neuvonnassa apuna. Lisäksi kokoontumisten välillä on pientä etäopiskelua. Vuoden 2018 puolella ryhmä jatkaa syventyen aiheeseen 2 kokoontumiskerralla ja tapahtumaneuvontakerralla.

Ryhmiin otetaan noin 16 vertaisoppijaa, oppijoiden toivotaan tulevan eri puolilta Joensuun Seudun Leader -aluetta (Joensuu, Liperi, Polvijärvi, Outokumpu, Kontiolahti, Tohmajärvi). Pyrkimys on saada jokaiseen teemaryhmään vähintään kolmesta eri marttayhdistyksestä opiskelijoita mukaan. Vertaisohjaajat voivat osallistua joko yhteen koulutuskokonaisuuteen tai vaikka kaikkiin (villiyrtti, sieni ja puutarha). Koulutukset ovat maksuttomia, mutta koulutuksessa yhdistyksen järjestämästä kahvituksesta kerätään kahviraha. Retkistä Venäjän Karjalaan peritään omavastuuosuus.

Jos olet kiinnostunut oheisista koulutuksista, ota yhteyttä ja laita sähköpostia maarit.sallinen-uusoksa@martat.fi tai voit ilmoittautua tämän kautta.

Vertaisohjaajia Karjalan kylille -hanke 1.2.2017-31.12.2018

Hankkeessa koulutetaan maaseudun vapaaehtoistoimijoita yhteisökehittämisen, asuinympäristön pienrakentamisen ja luonnontuotteiden keruun vertaisohjaajiksi Joensuun seudulla. Leader -yhdistyksen lisäksi kouluttajina toimivat Pohjois-Karjalan Martat ry ja Maaseudun Sivistysliitto ry. Alkuperehdytyksen jälkeen vertaisohjaajat pääsevät soveltamaan oppejaan omille asuinpaikoille ja Venäjän Karjalan pilottikyliin. Toiminnan tuloksena saadaan vapaaehtoisia vertaisohjaajia, joilla on käytännön valmiudet uusien oppien välittämiseen omien asuinalueidensa toimijoille ja heillä on arvokasta kansainvälisen yhteistyön kokemusta. 

Sijainti kartalla

Aloitusaika
19.04.2017 klo 17:30
Lopetusaika
19.04.2017 klo 20:00
Paikka
Heinävaarantie 121
Hinta
Ilmainen
Tapahtuman tyyppi
Jaa sivu