Ladataan Tapahtumat
Päivämäärä
09.11.
Aika
17:00 - 19:15
Tapahtuman tyyppi
Kurssi tai Koulutus
Tapahtuman aihe
Ruoka ja ravitsemus
Toteutustapa
Verkossa
Kohderyhmä
Avoin kaikille

Japanilainen ilta -verkkoruokakurssi

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät hienostunut estetiikka, makujen harmonia ja tuoreet raaka-aineet. Ensiluokkaisia raaka-aineita korostamaan valitaan harkitusti makeutta, suolaisuutta ja etikan hapokkuutta. Erityistä huomiota kiinnitetään umamin eli täyteläisen maun tavoitteluun. Kurssilla valmistamme okonomiyaki-pannukakkua ja yakitori-kanavartaita. Lisukkeeksi valmistamme riisiä ja erilaisia kastikkeita.

Kurssilla käytetään joitain japanilaisia raaka-aineita: kalasta tehtyjä bonito-hiutaleita, kombu-merilevää, mirin-ruoanvalmistusviiniä ja sake-riisiviiniä. Sakea voi ostaa Alkosta, muut raaka-aineet löytyvät isommasta marketista tai japanilaisiin ruoka-aineisiin erikoistuneista kaupoista. Bonito-hiutaleet ja kombu-levän voi halutessaan jättää pois. Kurssilla käytetään myös osterikastiketta ja kalaa sisältävää worcester-kastiketta, jotka voi tarvittaessa korvata soijakastikkeella. Käytämme myös broileria ja kananmunia.

Tietoa kurssista

  • Verkkoruokakurssi järjestetään keskiviikkona 9.11.2022 klo 17.00–19.15.
  • Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan, etäkurssilla käytettävän linkin ja ohjeet verkkokurssille osallistumiseen.  
  • Huomioithan, että materiaalit sekä Teams-linkki lähetetään siihen sähköpostiin, jolla kurssille ilmoittaudut. Olethan tarkkana, että sähköpostiosoitteesi on oikein kirjoitettu ja aktiivisessa käytössä. Tarkistathan, etteivät materiaalit myöskään tule roskapostiisi.
  • Kurssin hinta on 25 €, marttajäsenille 20 € (sisältää ruokaohjeet, kauppalistan ja etäopetuksen). Jokainen osallistuja hankkii raaka-aineet itse etukäteen.
  • Kurssilla valmistetaan 3–4 ruokalajia. Osallistuja voi itse päättää, kuinka monta ruokalajia haluaa valmistaa vai seuraako vain opetusta.
  • Kurssiosallistuja tarvitsee oman tietokoneen tai puhelimen internet-yhteydellä ja oman laitteen peruskäyttötaidot.
  • Kurssi ei sisällä erikoisvälineistöä, vaan tavallisilla keittiövälineillä pärjää.

Kurssille osallistuminen

  • Opetus järjestetään Teams -kurssialustalla, johon lähetetään suora osallistumislinkki.  
  • Kurssista nauhoitetaan tallenne, joka on kurssille ilmoittautuneiden käytössä kahden viikon ajan. 

Kurssille ilmoittautuminen

  • Kurssille ilmoittaudutaan ostamalla lippu kurssille.
  • Kurssi-ilmoittautuminen aukeaa marttajäsenille 16.5.2022 klo 8.00 ja muille 1.6.2022 klo 8.00.
  • Kurssien yleiset ehdot löytyvät täältä. 
  • Kurssi-ilmoittautuminen on sitova. Kurssimaksua ei palauteta, mikäli osallistuminen estyy meistä riippumattomasta syystä.
  • Kurssi-ilmoittautuminen sulkeutuu kolme arkipäivää ennen kurssia.

Lisätietoja

linda.hannonen@martat.fi

Näin ostat paikan kurssille

  • Valitse Lisää osallistuja.
  • Jos olet marttajäsen, valitse hinta marttajäsenille. Jos et ole marttajäsen, valitse hinta ei-marttajäsenille.
  • Täytä kaikki tiedot, myös puhelinnumero ja allergiat.
  • Jos haluat ostaa samalla kertaa useamman paikan, valitse alhaalta Lisää osallistuja.
  • Siirry maksamaan.

Paikkoja jäljellä / Tickets left:

1

Tutustu laajaan kurssivalikoimaamme ja tule mukaan!