Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Aloitusaika
23.01. klo 16:30
Lopetusaika
23.01. klo 20:00
Paikka
Malminrinne 1 B 00180 Helsinki
Tapahtuman tyyppi
,

Koulutus martoille- kotoutumistukena.fi

Miten saada yhdistystoimintaan mukaan heikosti suomea puhuvia? – Tule mukaan koulutukseen ja ota käyttöön kotoutumisentukena.fi! Harrastus- ja järjestötoiminnalle, johon myös heikosti suomea puhuvat voivat osallistua, on paljon tarvetta. Yhdistystoimintaan osallistuminen vahvistaa suomen kielen taitoa sekä sosiaalisia verkostoja ja tukee siten kotoutumista. Osallistu Martoille räätälöityyn koulutukseen ja ota käyttöön kotoutumista tukevaa toimintaa yhteen kokoava kotoutumisentukena.fi. Palvelun avulla voit markkinoida omaa toimintaa ja saada uusia harrastajia mukaan.

Miksi kannattaa osallistua?
Osallistumalla koulutukseen saat käyttöösi viestintäkanavan, jonka kautta heikosti suomea puhuvat löytävät marttatoimintaan mukaan. Kotoutumisentukena.fi on maahan muuttaneita neuvovien työntekijöiden työväline muun muassa sosiaali- ja te-toimistoissa ja sen avulla he ohjaavat asiakkaitaan toimintaan mukaan.
Saat henkilökohtaista tukea kotoutumisentukena.fi:n käyttöönottoon sekä puhuttelevan toimintamainoksen tekemiseen
Koulutuksen jälkeen marttayhdistyksesi on rekisteröity palveluun ja sinulla on palvelussa ainakin yksi toimintailmoitus, minkä jälkeen on helppo jatkaa palvelun itsenäistä käyttöä.
Koulutuksen järjestävät Uudenmaan ELY-keskus ja Uudenmaan Martat. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Lisätietoja:
Elina Kutramoinen, Uudenmaan ELY-keskus
elina.kutramoinen(at)ely-keskus.fi

Kotoutumisentukena.fi – matalan kynnyksen kotoutumista tukeva toiminta kootusti yhdessä osoitteessa

Kotoutumisentukena.fi:ssä voi hakea ja ilmoittaa säännöllisesti järjestettyä matalan kynnyksen toimintaa, joka tukee kotoutumista. Palveluun voi ilmoittaa joko suomenkielistä kansalaistoimintaa tai maahan muuttaneille räätälöityä tukea. Ilmoitettu toiminta voi olla esimerkiksi säännöllisesti kokoontuva ryhmä tai tapahtumasarja – yksittäisiä tapahtumia ei kannata ilmoittaa palveluun. Kun tavoitteena on saada mukaan suomenkieliseen toimintaan heikosti suomea puhuvia, on hyvä suunnitella yhdessä etukäteen, kuinka heidät otetaan ryhmässä huomioon ja miten heidän osallistumistaan tuetaan, jotta he kokevat itsensä ryhmän tasavertaisiksi jäseniksi.

Uudenmaan ELY-keskuksen ylläpitämä valtakunnallinen verkkopalvelu on tarkoitettu kaikille työntekijöille ja vapaaehtoisille, jotka kohtaavat maahan muuttaneita tai haluavat toimia kotoutumisen tukena

Kotoutumisentukena.fi:ssä voi myös lukea ajankohtaisia uutisia ja saada tietoa sekä ilmoittaa kotoutumisen parissa toimiville suunnatuista työntekijöiden ja vapaaehtoisten tapahtumista ja koulutuksista. Verkkopalvelu on kotoutumista tukevien toimijoiden yhteistyön ja tiedonvaihdon väline, joka vahvistaa asiakasohjausta matalan kynnyksen toimintaan sekä tukee suunnittelu- ja koordinointityötä. Verkkopalvelun kielet ovat suomi ja ruotsi.