Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Päivämäärä
18.01.2021
Aika
19:30 - 20:30
Tapahtuman aihe
, lukupiiri, maksuton, martoille

Marttojen ilmastolukupiiri (pilotti)

Ilmastolukupiiri on tarkoitettu martoille, jotka ovat kiinnostuneita ympäristöstä ja luonnon monimuotoisuudesta. Lukupiirissä luetaan ilmasto- ja luontokriisiin liittyviä kirjoja, jotka valitaan yhdessä osallistujien kanssa. Tällaisia ovat esimerkiksi Hanna Nikkasen toimittama Hyvän sään aikana tai Hanna Mattilan toimittama Elämän verkko. Lukupiirin järjestää Marttaliitto ja sitä vetää Henna Hautakangas, Martta-akatemiassa.

Ilmastolukupiiri on valtakunnallinen ja Marttaliiton pilottikokeilu, jossa osallistujamäärä on rajoitettu, mukaan mahtuu 10 henkilöä. Osallistujilta odotetaan aitoa kiinnostusta asiaan, sitoutumista lukupiiritapaamisiin virtuaalisesti sekä alustavaa halua toimia vapaaehtoisena ympäristömarttana (vrt. ruokamartta, kansainvälinen martta jne.)


Tietoa lukupiiristä


Lukupiirissä luettavat kirjat

Lukupiirin vetäjä

  • Henna Hautakangas (henna.hautakangas@gmail.com)

Ajankohdat

  • Ilmastolukupiiri kokoontuu kevään aikana 5 kertaa, kerran kuussa aina kuukauden viimeisenä keskiviikkona. Ensimmäinen tapaaminen, jossa kirja valitaan on poikkeuksellisesti maanantaina 18.1.2021 klo 19.30-20.30, jota ennen on Ilmastolukupiirien yhteinen vapaaehtoinen aloitustapahtuma verkossa klo 18-19.30.
  • Toinen tapaaminen ensimmäisen kirjan tiimoilta helmikuussa keskiviikkona 24.2.2021.

Muuta huomioitavaa

  • Ilmastolukupiiri on valtakunnallinen kokeilu, jossa Marttaliiton lisäksi mukana ovat mm. Greenpeace ja Helmet-kirjastot. Tämä mahdollistaa sen, että kirjoja on mahdollista tilata lainaksi osallistujille, mikäli omasta kirjastosta ei luettavaa kirjaa juuri löydy.
  • Pilottikokeilun lisäksi järjestämme kaikille avoimen lukupiirin, johon voivat kaikki tulla mukaan. Ensimmäinen kokoontuminen, jossa kirja valitaan on 25.1.2021. Katso Martta-akatemia: https://moodle.mmg.fi/martat. Lukupiiri löytyy Martta-akatemian kalenterista nimellä Ilmastolukupiiri (kaikille avoin).

Katso myös

Lue lisää lukupiireistä ja löydä lisätietoa >

Toimi näin

  • Ilmoittaudu mukaan ilmastolukupiiriin. Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova (Osallistujilta odotetaan aitoa kiinnostusta asiaan, sitoutumista virtuaalisiin lukupiiritapaamisiin sekä alustavaa halua toimia vapaaehtoisena ympäristömarttana (vrt. ruokamartta, kansainvälinen martta jne.).
  • Saat kurssiavaimen, jolla pääset mukaan lukupiiriin sähköpostitse 14.1.2021.