Tapahtuma-aika 18.01.2021 klo 17:00 - 20:30 Marokon makuja – PERUTTU Tee yhden illan makumatka Pohjois-Afrikkaan! Marokkolainen ruoka pehmeän mausteista, ja siinä maistuu esimerkiksi korianteri, kaneli, pippurit sekä sitruuna. Valmistamme kurssilla muun muassa tagine-pataruokaa karitsasta ja kasviksista sekä chermoula-tahnalla maustettua kalaa. Lisukkeeksi teemme Marokon kansallisruokaa kuskusia, jota voi maustaa monin Helsinki 40 € - 50 €
Tapahtuma-aika 18.01.2021 klo 19:30 - 20:30 Marttojen ilmastolukupiiri (pilotti) Ilmastolukupiiri on tarkoitettu martoille, jotka ovat kiinnostuneita ympäristöstä ja luonnon monimuotoisuudesta. Lukupiirissä luetaan ilmasto- ja luontokriisiin liittyviä kirjoja, jotka valitaan
Tapahtuma-aika 19.01.2021 klo 17:00 - 19:00 Sri Lankan makuja – VERKKORUOKAKURSSI Sri Lankan paratiisisaari on kuuluisa paitsi upeasta luonnostaan myös maukkaista ruuistaan! Tyypillisiä raaka-aineita srilankalaisessa keittiössä ovat kookos, chili, intialaiset mausteet, 25 € - 30 €
Tapahtuma-aika 21.01.2021 klo 17:00 - 20:30 Lähi-idän keittiöt – SIIRRETÄÄN Lähi-idän alue on ollut tärkeä kaupankäynnin keskus Euroopan, Afrikan ja Aasian yhtymäkohdassa, mikä on osaltaan vaikuttanut Lähi-idän monipuolisen ruokakulttuurin muodostumiseen. Helsinki 40 € - 50 €
Tapahtuma-aika 23.01.2021 klo 10:00 - 12:00 Kokataan yhdessä meksikolaista – Huom! Kurssi toteutetaan verkkoruokakurssina Lasten ja aikuisten yhteisellä verkkoruokakurssilla valmistetaan herkullinen meksikolainen ateria. Tietoa verkkoruokakurssista Verkkokurssi järjestetään lauantaina 23.1.2021 klo 10.00–12.00. HUOM! Kurssi järjestetään Helsinki 30 € - 35 €
Tapahtuma-aika 26.01.2021 klo 17:00 - 20:30 Karjalaiset piiraat – SIIRRETÄÄN Suussa sulavia karjalanpiirakoita ohra- ja riisitäytteillä, lanttusupikkaita ja marjarönttösiä. Tutuiksi tulevat myös ilomantsilaiset vatruskat, mahalleen makkuajat sekä tapuntaiset. Tietoa ruokakurssista Helsinki 30 € - 40 €
Tapahtuma-aika 27.01.2021 klo 17:00 - 20:30 Parasta arkiruokaa 1: Mausteiden maailma PERUTTU Haluatko saada uusia ideoita arjen ruoanlaittoon ja kehittyä kotikokkina? Tällä kurssilla perehdytään erityisesti maustamisen saloihin. Opit käyttämään sekä kuivattuja että Helsinki 40 € - 50 €
Tapahtuma-aika 28.01.2021 klo 17:00 - 19:00 Vegaaniruokaa – PERUTTU Haluatko oppia helppoja arkiruokavinkkejä sekä ravitsemuksellisesta ja tasapainoisesta vegaanisesta ruoasta? Mietitkö mitä tarjota vegaanille perheenjäsenelle tai tuttavalle? Kurssilla kokataa muun Helsinki 25 € - 30 €
Tapahtuma-aika 28.01.2021 klo 17:00 - 20:30 Sri Lankan makuja – VERKKORUOKAKURSSI Sri Lankan paratiisisaari on kuuluisa paitsi upeasta luonnostaan myös maukkaista ruuistaan! Tyypillisiä raaka-aineita srilankalaisessa keittiössä ovat kookos, chili, intialaiset mausteet, 1 € - 1 €
Tapahtuma-aika 01.02.2021 klo 17:00 - 19:00 Japanilainen ilta – Huom. Kurssi toteutetaan verkkokurssina. Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät hienostunut estetiikka, makujen harmonia ja tuoreet raaka-aineet. Ensiluokkaisia raaka-aineita korostamaan valitaan harkitusti makeutta, 25 € - 30 €
Tapahtuma-aika 02.02.2021 klo 17:00 - 19:00 Pohjois-Italia – VERKKORUOKAKURSSI Vahvan ruokaperinteen omaavasta Pohjois-Italiasta ovat kotoisin monet kuuluisat raaka-aineet, kuten parmesaani, gorgonzola, parmankinkku ja balsamietikka. Kurssikerralla tutustumme alueen ruokakulttuuriin ja 25 € - 30 €
Tapahtuma-aika 03.02.2021 klo 17:00 - 21:00 Kalankäsittelyä talven sesonkikaloista – Kalankäsittelyn jatkokurssi PERUTTU Miten made nyljetään – entä miten hauki saadaan ruodottomaksi? Tällä kurssilla opit käsittelemään myös haastavampina pidettyjä kaloja. Valmistamme sesongin kaloista Helsinki 50 € - 60 €