A Tasty trip to Finland
Treat yourself to a tasty trip to Finland. Course gives you an idea about traditional Finnish flavors and some home food classics that Finns eat. Start your journey with Karelian rice pastries, Finnish meatballs with mashed potatoes and blueberry pie.

Karjalaiset piirakat
Kiinnostaako karjalainen piirakkaperinne? Tällä kurssilla pääsee valmistamaan mm. suussa sulavia karjalanpiirakoita ohra-ja riisitäytteillä, lanttusupikkaita ja marjarönttösiä. Tutuiksi tulevat myös ilomantsilaiset vatruskat, mahalleen makkuajat sekä tapuntaiset.

Makkaroita itse tehden
Makkaroiden valmistaminen on hauskaa ja palkitsevaa. Kurssilla saa perustiedot kotimakkaroiden valmistamisesta, ja voit sen jälkeen herkutella myös kotona itse valmisteluilla makkaroilla. Valmistamme neljää erityyppistä makkaraa lisukkeineen, vuoden ajat huomioiden.

Kalankäsittelyn perusteet
Kurssilla opetellaan käsittelemään erilaisia sesongin kaloja esimerkiksi suomustamalla, suolistamalla sekä fileoimalla nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen.

Sirkkoja lautasella
Kiinnostaako hyönteisruoka? Hyönteisruoka on ruokakulttuurimme tuorein tulokas! Niiden maku on kuitenkin monelle vielä vieras ja ajatus esimerkiksi sirkkojen syömisestä saattaa hieman epäilyttää. Kurssilla onkin oiva mahdollisuus tutustua hyönteisten käyttömahdollisuuksiin ruoanvalmistuksessa ja päästä maistamaan sirkoista valmistettuja ruokia.

Jaa sivu