Toiminta

Valtakunnallinen Marttaliiton koordinoima Vilppu- hanke tukee lapsiperheitä sekä ikäihmisiä (v. 2018-2021). Hanketta rahoitetaan Veikkauksen varoin ja yhteistyökumppanina toimii Pelastakaa lapset Ry sekä Ikäinstituutti. Ikäihmisille toiminnan muotoina on voimaannuttava ryhmätoiminta. Ikäihmisten ryhmätoiminnassa on tarkoituksena torjua yksinäisyyttä ja tukea ikäihmisten itsenäistä toimimista sekä aktiivista arkea. Hyvän mielen eväät -vertaisryhmät tapaavat 6 kertaa 2 tuntia kerrallaan vapaaehtoisten johdolla. Ryhmiä voidaan pitää myös etäyhteyksin.

Vapaaehtoisia marttoja koulutetaan myös pitämään lapsiperheille Voimaa! – vertaisryhmiä. Ryhmät ovat pienryhmiä, jossa vanhemmat ja alle kouluikäiset lapset tapaavat toisiaan vapaaehtoisten johdolla. Ryhmissä tehdään lounasta ja välipalaa, askarrellaan ja keskustellaan. Ryhmien tarkoituksena on tukea lapsiperheitä arjessa sekä tarjota vertaistukea. Ryhmät tapaavat neljä kertaa, kaksi tuntia kerrallaan.

Voimaa!- ryhmien lisäksi Uudellamaalla pidetään myös vauvanruokaluentoja. Uudenmaan Martoissa toimii vauvanruokalähettiläitä. He ovat vapaaehtoisia marttoja, jotka kiertävät perhe- ja vauvakerhoissa kertomassa vauvojen ja koko perheen ruokailusta.Lähettiläät toimivat pääosin pääkaupunkiseudulla. Vauvanruokalähettilään voi tilata kerhoon tai tapahtumaan kertomaan vaikka vauvanruokien valmistamisesta.

Mukaan vapaaehtoiseksi

Mukaan vapaaehtoiseksi voivat ilmoittautua kaikki marttojenjäsenet, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan ikäihmisten tai lapsiperheiden kanssa ja pystyvät pitämään ryhmiä päiväsaikaan. Koulutuksia pidetään vuosittain vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille. Seuraava koulutus pidetään keväällä 2021. Ota yhteyttä: aino.posti@martat.fi

Yhteistyökumppanille

Lue lisää Vilppu- hankkeesta