Valtakunnallinen vapaaehtoismarttojen koulutus

Valtakunnallinen vapaaehtoisten koulutuspäivä 18.3.2023:

Innostusta ja ajankohtaista Marttojen vapaaehtoistoiminnassa 

Vapaaehtoismarttojen koulutus antaa ideoita ja voimaa tehdä ja toimia. Tänä vuonna sieni-, ruoka-, media-, ympäristö-, käsityö-  ja kansainväliset martat sekä VILPPU-vapaaehtoiset kokoontuvat verkkokoulutukseen lauantaina 18.3. klo 9–14. Koulutuksesta saat innostusta, vertaistukea sekä tietoa vuoden ajankohtaisista teemoista ja tapahtumista. Pääset myös mukaan ideoimaan ja suunnittelemaan vuoden 2024 toimintaa. 

Koulutus koostuu aamupäivän kaikille yhteisestä osuudesta ja iltapäivän teemoittaisista ryhmätapaamisista, joissa Marttaliiton asiantuntijat kertovat ajankohtaisia kuulumisia, esittelevät vuoden teemoja, tapahtumia ja koulutuksia sekä johdattelevat katseet kohti seuraavan vuoden toimintaa. 

Koulutus on tarkoitettu aktiivisesti vapaaehtoistoiminnassa mukana oleville sieni-, ruoka-, media-, ympäristö-, käsityö- ja kansainvälisille martoille sekä VILPPU-vapaaehtoisille ympäri Suomen. (Puutarhamartoille järjestetään erillinen koulutus helmikuussa ja vertaismartoille marraskuussa.)

Iltapäivän ryhmien sisältöä

Kansainväliset martat inspiroituvat uusista kehitysyhteistyökohteista ja ulkomaille suuntaavien ideoiden ohella on hyvä muistaa, että kansainvälisyyttä ja monikulttuurisuutta voi edistää kotimaan kamarallakin. Pohditaan ja keskustellaan yhdessä tämän ja tulevan vuoden teemoista!

Ruokamartat tutustuvat uusiin ruoka-aiheisiin aineistoihin, vuoden teemoihin ja koulutuksiin.

Mediamartat käyvät läpi päivitettyä mediamartan tehtävänkuvaa ja tutustuvat yhdistysten verkkosivujen ja somekanavien päivittämiseen.

Sienimartat tutustuvat vuoden luonnontuotteisiin ja ideoivat sienipajassa neuvontavinkkejä. Tervetuloa mukaan myös kaikki uudet sienimarttailusta kiinnostuneet! Jos haluat oppia sienistä ja innostaa myös muita sienten maailmaan, sovit joukkoomme mainiosti! Koulutuksessa kuulet lisää sienimartoista.

Kässämartat tutustuvat vuoden käsityötekniikkaan kirjomalla 1,5 astetta –vaalikampanjaviestiämme ja lisäksi käydään läpi vuoden tapahtumia ja tempauksia. Kässämarttakavereiden kanssa jaetaan ideoita, kannustetaan ja kehitetään käsityömarttailua ja suunnataan katseita myös kohti seuraavaa käsityövuotta.

Ympäristömartat osallistuvat kässämarttojen kanssa 1,5 astetta –vaalikampanjaviestimme kirjomiseen ja sen jälkeen käydään vielä läpi ympäristömarttojen ajankohtaisia ja tulevia teemoja.

VILPPU-vapaaehtoiset vaihtavat ajatuksia, kokemuksia ja ideoita VILPPU-toiminnasta. Tervetuloa mukaan kaikki ryhmien ja Ystäväkahviloiden vapaaehtoiset!

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 11.3. täällä. Koulutus toteutetaan etänä Teamsilla ja sen materiaalit tulevat Martta-akatemiaan.  

Tervetuloa innostumaan ja ideoimaan yhdessä!