Laskiaispulla

20 annosta

Valmistusohje

noin 20 pullaa

5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
n.14-15 dl vehnäjauhoja
n.150g margariinia
Voiteluun: kananmunaa
Pinnalle: raesokeria tai tomusokeria ja mantelilastuja
Täytteeksi: mansikka-/vadelmahilloa, kermavaahtoa ja mantelimassaa

Varaa kaikki taikinan aineet huoneenlämpöön hyvissä ajoin.

1.Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon/veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kardemumma.
2.Lisää jauhoja vähitellen, aluksi kevyesti vatkaten. Alusta taikina hyvin vaivaten ja jauhoja lisäillen.
3.Sekoita joukkoon sulatettu rasva, kun olet käyttänyt noin 2/3 jauhoista.
4.Peitä taikinakulho liinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan. Anna nousta noin kaksinkertaiseksi.
5.Leivo taikinasta paksu pötkö ja jaa se 20 osaan riippuen siitä, kuinka isoja pullia haluat.
6.Pyörittele paloista pullia uunipellille leivinpaperin päälle ja anna niiden kohota hyvin liinan alla.
7.Voitele pullat kananmunalla. Ripottele pinnalle raesokeria tai halutessasi mantelilastuja. Jos ripottelet valmiiden pullien pinnalle tomusokeria, raesokeria ei tarvitse käyttää.
8.Paista pullia 220°C:ssa 12-15 minuuttia riippuen pullien koosta.
9.Leikkaa jäähtyneiden pullien yläosat kanneksi ja täytä pullat haluamallasi täytteillä.
10.Nosta pullan yläosa eli hattu päälle. Jos et käyttänyt raesokeria, niin siivilöi tomusokeria pinnalle.
11.Nauti kuuman kaakaon kera.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.16 kg CO2 ekv
  • Energia 330 kcal/annos
  • Rasva 12.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
  • Proteiini 7.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 49 g
  • Sokerit 11.5 g
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Natrium 167.9 mg
  • Kalsium 25.5 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 0.9 mg