Puisella pöydällä on olkinen kulho täynnä mustikoita, jonka vieressä on irtonaisia mustikoita, pieni valkoinen kukka ja käpy.

Ravitsemus

Hyvät ruokavalinnat ja terveelliset ruoanvalmistustavat edistävät terveyttämme. Hyvinvointia edistävät kasvisten, marjojen, täysjyväviljan ja kalan käytön lisääminen sekä suolan, sokerin, kovien rasvojen, punaisen lihan ja lihavalmisteiden käytön vähentäminen. Hyvä ateriarytmi, sopivat annoskoot, riittävä liikunta ja lepo ovat terveyden avaimet.

Tasapainoinen ruokavalio

Kun ruoka on värikästä ja monipuolista, se sisältää myös paljon ravintoaineita. Tee viisaita valintoja päivittäin ja edistä omaa hyvinvointia. Lautasmallista saa apua aterioiden koostamiseen.

Ravitsemuksen ABC Lautasmalli Nauti päivittäin

Erityisruokavaliot

Erityisruokavaliossa vältetään tiettyjä ruoka-aineita. Ruokavalion syynä on yleensä jokin ruoka-aineallergia, laktoosi-intoleranssi, keliakia tai muu sairaus.

Kasvisruokavaliot

Kasvikset kuuluvat jokaiseen tasapainoiseen ruokavalioon. Kasvisruokavaliot ovat kasvispainotteisia ruokavalioita, joita voidaan noudattaa aatteellisista, ravitsemuksellisista tai makumieltymyksellisistä syistä.

Kasvisruokavaliot Kasvisruokailijan ravitsemus