Valtakunnallinen sienipäivä

Martat viettävät valtakunnallista sienipäivää vuosittain elokuun viimeisenä lauantaina. Kyseessä on pitkä perinne, sillä ensimmäisen kerran valtakunnallista sienipäivää vietettiin vuonna 1994. Tämän jälkeen sienipäivä on järjestetty yhtä poikkeusta lukuun ottamatta joka vuosi.

Ensimmäinen sienipäivä oli sunnuntai, mutta sittemmin viikonpäiväksi on vakiintunut lauantai. Samana päivänä vietetään nykyisin myös Suomen Luonnon päivää, joka on virallinen liputuspäivä. Suomesta tuli vuonna 2017 maailman ensimmäinen maa, joka nimesi liputuspäivän luonnon kunniaksi. Nosta sinäkin lippu salkoon ja iloitse hienosta luonnostamme!

Sienipäivä jatkuu sieniviikkona

Sienipäivä ja sieniviikoilla tapahtumia järjestävät sekä marttapiirit että yksittäiset marttayhdistykset. Paikkakunnilla, joilta löytyy sieniä, pystytetään sieninäyttely. Jos sieniä ei vielä ole noussut, annetaan vinkkejä omenien, marjojen ja kasvisten käyttöön ja säilöntään.

Valtakunnallinen sienipäivä ja sieniviikot 2024

Vuonna 2024 valtakunnallinen sienipäivä on 31.8. ja valtakunnalliset sieniviikot 1.-15.9. Kokoamme tälle sivustolle syksyn sienitapahtumia elokuun aikana.

Koska sienisato voi vuosittain vaihdella suuresti, sienineuvontaa toteutetaan sienisatovarauksella. Piirien omista tapahtumakalentereista voit tarkistaa ajankohtaiset tiedot.

Hämeen Martat

Kaakkois-Suomen Martat

Kainuun Martat

Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat

Keski-Suomen Martat

Lapin Martat

Lounais-Suomen Martat

Pirkanmaan Martat

Pohjois-Karjalan Martat

Pohjois-Pohjanmaan Martat

Savon Martat

Uudenmaan Martat