Uudet ravitsemussuositukset
Vuonna 2024 julkaistut uudet ravitsemussuositukset ohjaavat herkuttelemaan terveyden ja ympäristön kannalta edullisilla raaka-aineita, kuten perunalla ja palkokasveilla.
Kestävä ruoka on terveellistä, turvallista, taloudellista ja herkullista. Se ottaa huomioon ruoantuotannon eettiset ja ekologiset osa-alueet. Syömällä kestävästi pidät huolta sekä itsestäsi että ympäristöstä.
Yhteiset ateriat vahvistavat ihmisten välisiä suhteita ja luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta. Rutiinit tuovat arkeen jatkuvuutta ja turvallisuutta – säännöllinen ruokarytmi tukee tätä vahvasti.
Kasviproteiinivalmisteet, kuten tofu, tempeh ja nyhtökaura, ovat herkullisia ja monikäyttöisiä proteiininlähteitä, jotka tekevät kasvipohjaisesta ruoanvalmistuksesta helppoa ja inspiroivaa!
Marttojen reseptipankista löydät reseptejä sekä arkeen että juhlaan. Ruokalistat helpottavat arkea ja sivuiltamme löydät niin apua suunnitteluun kuin valmiitakin listoja.
Miten ruoantuotanto ottaa huomioon eläinten hyvinvoinnin? Voimme edistää eläinten hyviä elinolosuhteita omilla kulutusvalinnoillamme.