Etäkässäkahvilat

Vuoden 2024 aikana Marttaliitto järjestää etäkässäkahviloita metsäteemavuodelle sopivista aiheista. Kahviloiden vetäjinä on taitavia kässämarttoja, jotka neuvovat Teams-linjoilla käsitöiden tekemistä. Etäkässäkahviloihin ovat tervetulleita mukaan kaikki käsitöistä kiinnostuneet martat ja martanmieliset. Kässäkahviloita ei tallenneta, mutta niiden esitysmateriaalit löytyvät Martta-akatemiasta Kässämartat-kurssialustalta.

Juhlavuoden 2024 metsäteema näkyy myös etäkässäkahviloissa!

  • 11.1. Aiheena istuinalustat ja vetäjänä Kirsi Peltola. Metsäteemavuonna teemme istuinalustoja päiväkotien metsäretkille ja miksei marttojen omillekin. Etäkässäkahvilassa jaetaan ideoita ja vinkkejä istuinalustoissa käytettävistä materiaaleista ja valmistustekniikoista. Ilmoittaudu täällä!
  • 5.3. Aiheena pajunpunonta, vetäjänä Pirjo Kuisma. Kerää pajut (luvalla tai omalta tontilta) valmiiksi ja tule kässäkahvilaan oppimaan korinpunontaa! Ohjeet pajujen keräämiseen ja käsittelyyn Martat-lehdestä 1/2024. Ilmoittaudu täällä! (huom. uusi ilmoittautumisohjelma, jossa mm. liittymislinkki valmiina)
  • 8.5. Aiheena kasvivärjäys ja vetäjänä Pirjo Kuisma. Tule saamaan parhaat opit ja vinkit luonnonmateriaaleilla värjäämiseen ja jakamaan myös omia värjäyskokemuksiasi! Ilmoittaudu täällä ja lue Pirjon kirjoittama värjäysjuttu verkkolehdestämme.
  • 21.8. Luonnonmateriaalikranssit, vetäjänä Tanja Rantanen Ilmoittaudu tästä!
  • 8.10. Marttaneule, vetäjänä Merja Ojanperä
  • 4.12. Joulukoristeet luonnon- ja kierrätysmateriaaleista, vetäjänä Kirsi Peltola