Marttayhdistysten toiminta

Marttayhdistyksissä pääsee harrastamaan marttailua mukavassa porukassa. Marttayhdistyksiä on yli tuhat ympäri Suomen ja niissä järjestetään monipuolista toimintaa, retkiä, kursseja ja tapahtumia.

Kaikki marttajäsenet kuuluvat marttayhdistykseen ja voivat lisäksi toimia myös oman piirin tai Marttaliiton vapaaehtoistehtävissä. Marttatoimintaa saa tulla kokeilemaan ennen liittymistä, yhdistystä voi vaihtaa tai liittyä jäseneksi useampaankin marttayhdistykseen.

Mitä marttayhdistyksissä tehdään?

Oma marttayhdistys on jokaisen martan ”kotipesä” ja yhdistykset järjestävät monipuolista harrastustoimintaa omalla alueellaan. Monilla paikkakunnilla on useampikin marttayhdistys, joten valinnanvaraa on ja yhdistystä voi vaihtaa, jos ensimmäinen ei tuntunut omalta.

Marttayhdistysten yleisin kokoontumismuoto on marttailta, jossa yhdistyksen martat tapaavat jonkun teeman parissa. Marttailta voi olla kokonaan yhdistyksen jäsenten itse ideoima ja toteuttama tai Marttaliiton valmiiden mallipohjien mukaan toteutettu kuten esim. Huonekasvien vaihtoilta, Aivoterveysilta tai Ekosiivousilta.

Marttajärjestöllä on myös kaikille yhteisiä valtakunnallisia tapahtumia ja kampanjoita, joiden toteutukseen marttayhdistykset osallistuvat. Tapahtumat ovat yksi hyvä paikka mennä mukaan tutustumaan yhdistyksen väkeen ja toimintaan. Yhdistyksen toimintaan saa mennä tutustumaan ennen jäseneksi liittymistä. Rohkeasti mukaan vain!

Monet marttayhdistykset järjestävät retkiä ja vierailuita kiinnostaviin paikkoihin, joihin ei ehkä muutoin pääsisi tai omin päin tulisi lähdettyä. Mukavassa marttaporukassa on hauska kartuttaa uusia kokemuksia ja elämyksiä!

Uusin taitojen oppiminen ja yhdessä tekeminen ovat marttailun ydintä. Monissa yhdistyksissä järjestetään kurssi-iltoja järjestön ajankohtaisista aiheista. Piirin koulutuksen käynyt martta voi tulla omaan tai naapuriyhdistykseen vetämään marttaillan ja jakamaan saamian oppeja muille. Jos olisit halukas käymään piirin ketjukoulutuksen ja vetämään sen jälkeen aiheesta marttaillan, ole yhteydessä oman yhdistyksen johtohenkilöihin.

Monet marttayhdistykset järjestävät myös myyjäisiä, kahvituksia ja muonituksia, joilla kerätään varoja yhdistyksen toiminnan pyörittämiseen.

Tätä ja paljon muutakin on marttayhdistysten toiminta! Voisiko tässä olla sinullekin uusi harrastus? Liity mukaan!