Kotitalousneuvonta

Marttojen kotitalousneuvontaa tarjotaan kursseilla, luennoilla ja erilaissa tapahtumissa eri puolella Suomea.

Kotitalousneuvontamme helpottaa arjen sujumista ja antaa käytännön kotitaloustaitoja. Tapahtumissamme saadaan onnistumisen kokemuksia ja opitaan yhdessä tietoja ja taitoja arkeen ja juhlaan.

Kotitalousneuvonta
=
kestävän arjen taitoja, yhdessä tekemistä, elämyksiä ja iloa.

Mitä tarjoamme?

Martat tarjoavat maksutonta ja maksullista kotitalousneuvontaa kursseilla, työpajoissa ja luennoilla ja kotikäynneillä. Voit tavata kotitalous- ja puutarha-asiantuntijoitamme myös messuilla, toreilla ja näyttelyissä. Kursseja ja luentoja toteutetaan kasvokkain ja verkossa. Ajankohtaiset kurssit ja tapahtumat löydät täältä. Lisätietoa yrityksille, kunnille ja yhteisöille sekä yksityisille kotitalouksille tarjottavista maksullisista palveluista löydät täältä.

Kurssilla opitaan ja saadaan tukea muilta!

Kenelle?

Tarjoamme kotitalousneuvontapalvelujamme kaikille kiinnostuneille; eri-ikäisten ryhmille, kaveriporukoille ja työyhteisöille. Asiakkaitamme ovat lapset, lapsiperheet, nuoret, työikäiset ja ikäihmiset. Kursseja räätälöidään myös maahan muuttaneille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Myös rikosseuraamusasiakkaat opettelevat kodin taitoja Marttojen kursseilla.

  • Piirien kaikille avoimet kurssit kaikille kiinnostuneille löytyvät Marttojen Tapahtumakalenterista. Niihin voit ilmoittautua vaikka netin kautta.
  • Piireiltä voi myös tilata kursseja omalle työ- synttäri-, polttari- tai kaveriporukalle. Kokoa ryhmä ja tulkaa yhdessä viettämään ja tekemään mieleenpainuva ja herkullinen kokkausilta.
Pyykki, pyykin kuivaus, kuivausteline, Martat-T-paita, muovikori, pyykkikori, kuva Kapina

Ketkä neuvontaa antavat?

Marttojen kotitalousasiantuntijoilla on vahva ruoan, ravitsemuksen, kodinhoidon, ympäristöasioiden ja puutarhanhoidon osaaminen ja käytännön kokemus. Asiantuntijamme ovat tottuneet työskentelemään erilaisten ja erilaisista taustoista tulevien ihmisten kanssa.

Asiantuntijoiden tukena ja viestinviejinä toimivat toisinaan myös vapaaehtoiset martat, jotka ovat saaneet opastuksen tehtävään.

Tilauskursseja

Martat tekevät paljon yhteistyötä järjestöjen, kuntien, yritysten, viranomaisten, seurakuntien ja oppilaitosten kanssa. Kotitalousneuvonta täydentää yhteistyötahojen omaa toimintaa. Yhteistyökumppanit voivat valita sopivan kokonaisuuden Marttojen kurssivalikoimasta.

Sisällöt voidaan myös suunnitella yhdessä kumppaneiden ja asiakkaiden kanssa. Asiantuntijamme huolehtivat myös kurssin elintarvikkeiden ja muiden materiaalien hankinnasta, mikäli ei muuta sovita. Kurssilla valmistettu ateria syödään yhdessä ryhmän kanssa. Kurssin päätteeksi yleensä huolehditaan astioiden pesusta ja kurssitilan siisteydestä yhdessä ryhmäläisten kanssa.

Tilaa kursseja, luentoja tai sieni- ja villiyrttiretkiä asiakkaillesi tai työntekijöillesi. Ota yhteyttä ja kerro toiveesi. Lisätietoa löydät täältä.

Rahoitus

Järjestämme vuosittain lukuisia neuvontatapahtumia, joissa käy yli 100 000 osallistujaa. Neuvonnan ja muun varsinaisen toiminnan rahoitus koostuu pääosin piirien toteuttamien kurssien ja koulutusten sekä mm. retkien ja tapahtumien tuotoista. OPH myöntää järjestön kotitalousneuvontaan ja opintotoimintaan kohdennettua yleisavustusta. Hanke- ja toiminta-avustukset koostuvat useista piirikohtaisista ja valtakunnallisista avustuksista ja hankerahoituksista, joiden määrä vaihtelee vuosittain. STEA tukee Arki sujuvaksi -toimintaa, Lapsiperhetyötämme ja Vilppu-toimintaa toiminta-avustuksin ja lisäksi kehittämishankkeita lyhyemmillä hankerahoituksilla. Ulkoministeriöltä on saatu rahoitusta naisten ja tyttöjen asemaa ja yrittäjyyttä tukeviin kehitysyhteistyöhankkeisiin usean vuoden ajan.

Lisätietoa rahoituksesta täällä.

Palaute kannustaa!

Kurssitoiminnan ja neuvonnan palveluiden kehittämisen avuksi keräämme palautetta kursseilla ja tapahtumissa. Alla muutama saamamme palaute:

  • Opetus oli hyvä. Sain paljon hyödyllistä informaatiota ruoanlaittoon liittyen. Myös muut arkipäivän neuvot olivat hyödyllisiä.
  • Yhdessä puuhaaminen oli mukavaa ja reseptejä on kokeiltu kotona jo useampaan kertaan, kiitos! Toivottavasti tällaisia kursseja tulee lisää.Kiva kurssi ja oppi paljon sellaista mitä ei olisi tajunnut muuten opetellakaan (ikkunanpesu, uunin pesu, kahvinkeittimen pesu)
  • Yllätyin positiivisesti! En tiennytkään, että Martat tekee tällaista toimintaa. Luulin, että Martat neulovat villasukkia ja nypläävät pitsiä voivotellen nykynuorison tilaa.
  • Oppi kattoo kaupassa kilohintoja ja tuli halpaa ruokaa

Vinkkejä ja ajankohtaisia uutisia sosiaalisen median kanavissamme

Löydät arkeen ja juhlaan sopivia ruokaan ja ravitsemukseen, kodin talouteen, kodinhoitoon, kotipuutarhaan ja ympäristöön liittyviä ohjeita ja vinkkejä myös seuraamalla meitä verkossa ja sosiaalisen median eri kanavissa. Löydät meidät mm.

Facebook  Instagram  Youtube  Twitter

Ajankohtaisia kuulumisia toiminnastamme myös näissä kanavissa:
twitter.com/Marttaliitto
twitter.com/arkisujuvaksi
twitter.com/lapsiperhearki