Kodin sisätilojen tuholaiset

Sokeritoukat, riisihäröt, turkiskuoriaiset ja monet muut kotiin asumaan asettuneet pienet hyönteiset aiheuttavat harmia ja haittaa. Myös lutikat ovat yleistyneet. Lapsiperheissä havaitaan toisinaan täitä ja kihomatoja. Banaanikärpäsiä näkyy usein loppukesästä.

Sisätilojen hyönteiset

Jos kylpyhuoneessa, ruokakaapissa tai vaatekomerossa näkyy ötököitä, on hyvä selvittää laji ja mahdollinen tuho ja hävittää kutsumattomat vieraat mahdolisimman nopeasti.

Kaikki sisätiloihin tulevat hyönteiset eivät ole haitallisia, joten ensimmäiseksi kannattaa selvittää lattialla kulkevan hyönteisen tai olohuoneessa lentävän pienen perhosen nimi. Jos perhoset tai hyönteiset löytyvät ruokakaapista tai vaatekomerosta ja niitä näkyy useampia kuin yksi, on tarkempi tutkimus paikallaan.

Elintarvikkeita vioittavat tuhohyönteiset kulkeutuvat kotiin jauhopussissa tai muissa elintarvikepakkauksissa, tekstiilituholaiset taas vaatteiden tai kalusteiden mukana. Osa hyönteisistä saattaa elää rakennuksen eristeissä tai kulkeutua sisälle luonnosta. Tarvittaessa kutsu paikalle tuholaistorjuja.

Lue täältä elintarviketuholaisista.

Lue täältä täistä ja kihomadoista.

Lue täältä tekstiilituholaisista ja lutikoista.

Lue täältä sokeritoukista ja muurahaisista.