Ässäkokit

S-ryhmä ja Marttaliitto ovat vuodesta 2017 lähtien järjestäneet Ässäkokki-kursseja eri puolilla Suomea. Maksuttomilla, 8–12-vuotiaille lapsille suunnatuilla Ässäkokki-kursseilla opetetaan kekseliästä, sesonkien mukaista, kasvispainotteista ja taloudellista ruoanlaittoa.

Ässäkokki-kurssit

Ässäkokki-kursseja järjestetään marttapiireissä ja niihin ilmoittaudutaan piirien tapahtumakalenterin kautta.

Piirien tapahtumakalenteri

Tarjottavaa perhejuhliin – Ranskalaisen karkkikaupan mutakakku

Suklainen mutakakku saa uutta makua ranskanpastilleista ja sopii hyvin vaikka pienimuotoisten perhejuhlien tarjottavaksi. Videolla mukana Marttojen Emmi Tuovinen ja Ruokatiedon Minttu Virkki.

Katso resepti

Katso kaikki junnukokeille sopivat reseptit

Mitä on hyvä muistaa ennen kokkausta?

Ennen kokkausta pitää huolehtia hygieniasta. Kokkausta helpottaa myös työvälineiden ja ruoka-aineiden ottaminen esiin valmiiksi.

Mitä on hyvä muistaa kokkauksen jälkeen?

Kokkauksen jälkeen, tarkista että olet sulkenut sähkölaitteet, lajittele kokkauksen aikana syntyneet jätteet ja siivoa pöydät ja lattiat.

Lehtikaalipizzat

Tee maukasta kasvispizzaa lehtikaalista. Pizzataikinasta saat neljä pizzapohjaa. Pizzojen paistoaika on vain kymmenisen minuuttia.

Katso resepti

Mansikkagazpachoa

Perinteiseen espanjalaiseen gazpachoon eli kylmään kasviskeittoon käytetään tomaatteja, mutta vaihda ne vaihteeksi mansikoihin. Tee gazpacho hyvissä ajoin etukäteen ja viilennä jääkaapissa.

Katso resepti

Raparperikiisseli

Raparperikiisseli on helppo ja nopea valmistaa. Se sopii hyvin välipalaksi tai jälkiruoaksi kermavaahdon kanssa.

Katso resepti

Aikaa oppia -sivut opettajille ja oppijoille

Junnukokki-sivut

Junnukokki-sivusto on Marttojen tekemä sivusto lasten kokkikerhotoimintaan. Sivuilta löytyy mm. ohjaajan opas, tehtäviä, reseptejä, siivousvinkkejä, askarteluohjeita ja leikkejä. Käy tutustumassa!

Junnukokki-sivulle

Ässäkokki-yhteistyössä mukana