Kestävä arki

Martat ovat edistäneet kestävää arkea 125 vuotta. Tänään tarvitsemme entistäkin enemmän tekoja huomista varten. Olemme koonneet Kestävä arki -sivuille tietoa arkisten valintojen vaikutuksista sekä ratkaisuja, joilla voit vaikuttaa ympäristön tilaan.

Tule mukaan energiansäästökampanjaan!

Vastuullinen ruoka

Noin viidennes kuluttajien ympäristövaikutuksista syntyy ruoasta. Vastuullinen kokkaaja suosii kasviksia, vähentää lihan käyttöä, valitsee kotimaista ja välttää ruokahävikkiä.

Valmiit ruokalistat helpottavat kestävää arkea.

Hyödynnä sesongin ainekset

Monipuolinen, vuodenaikoja seuraava sesonkiruoka tukee terveyttä ja on ympäristön ystävä. Sesonkiajattelu säästää luonnonvaroja ja kukkaroa. Lisäksi pystyt valitsemaan syötäväksi aina maukkaimmat ruoka-aineet.

Sesongin ruoka-aineet

Kestävästi kotona

Kotona tekemilläsi valinnoilla on suuri vaikutus hiilijalanjälkeesi. Pyykinpesu, aineiden ja välineiden valmistus, kuljetus ja pakkaaminen sekä kodinkoneiden käyttö kuluttavat energiaa. Arkirutiinien muuttamisella voit vaikuttaa merkittävästi ympäristöön ja voida paremmin.

Vaaleahiuksinen nainen seisoo keskellä korkeita pensaita ja hmyilee. Hänellä on käsissään iso kimppu vihreää kasvia, jolla on pienet lehdet.

Vastuullista puutarhanhoitoa

Vastuullinen puutarhanhoito ja oman ruoan kasvatus on hauskaa, innostavaa ja hyödyllistä.

Arkiliikunnasta iloa terveydelle ja ympäristölle

Yhteistyössä