Tytär bongasi maanantaina Kuopiossa käydessämme kesän ensimmäisen leppäkertun!

.

Veimme ämpärillisen roskia kierrätyspisteelle. #ämpäristöteko

Tänään (5.6.2019) vietetään Maailman ympäristöpäivää (World Environment Day). 15. joulukuuta 1972 YK:n yleiskokous julisti maailman ympäristöpäiväksi kesäkuun viidennen päivän, mikä muistuttaa päivämääränä samana vuonna Tukholmassa pidetystä YK:n ympäristökokouksesta. Tuossa kokouksessa perustettiin YK:n ympäristöohjelma UNEP.

Vuosittainen teemapäivä on ikkuna keskusteluun ympäristön merkityksestä ja tarpeesta suojella luontoa myös tuleville sukupolville. Tavoitteena on nostaa esiin ympäristössä tapahtuvia muutoksia, joista erityisen suuria haasteita ovat ilmastonmuutos, ilmaston lämpeneminen ja kasvihuonepäästöt. Ympäristöpäivän teema on tänä vuonna #BeatAirPollution.

Ympäristöpäivän kunniaksi järjestetään yli sadassa maassa erilaisia tapahtumia. Yksi näistä tapahtumista Suomessa on kotitalouksille tarkoitettu Ämpäristöteko-muovinkierrätystempaus, joka järjestetään nyt toista kertaa.

Näin teet Ämpäristöteon:

1. Kerää rikkinäiset ja tarpeettomat kovamuoviset tavarat, kuten esimerkiksi ämpärit, kastelukannut, rikkinäiset lelut, pulkat, pakasterasiat, lumilapiot ja -kolat.

2. Puhdista muovit huuhtelemalla tai pyyhkimällä. Irrota metalliosat.

3. Etsi lähin keräyspiste ja vie tavarat kierrätykseen. Mukana on vain osa Suomen jätehuoltopisteistä, sillä tempaus järjestetään vasta toista kertaa.

Jos paikkakunnallasi ei ole keräyspistettä tai kotona/työpaikalla ole kierrätettäviä kovamuovisia tavaroita, voit osallistua tempaukseen keräämällä ämpärillisen roskia ja toimittamalla ne kierrätykseen/roskikseen.

Mukana olevat paikkakunnat kierrätyspisteineen näet klikkaamalla tästä
KLIK

4. Hyvän tekemisestä on ilo kertoa eteenpäin; kerro Ämpäristöteosta myös ystävällesi! Käytä ekotekosi jakamisessa tunnisteena #ämpäristöteko.

Käytöstä poistetut tuotteet saavat mahdollisuuksien mukaan uuden elämän uusiomuovituotteina tai hyötyenergiana.

Blogipäivityksen lähteinä olen käyttänyt seuraavia sivustoja (sivustoille pääset klikkaamalla sivuston nimeä):


Suomen YK-liitto


LUMA-keskus Suomi


Orthex Group


www.muovikuuluukiertoon.fi


Muoviteollisuus ry