Valmistusohje

4 dl piimää
1 dl juoksevaa margariinia
3 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Pinnalle: mustikoita tai muita marjoja (karpalo, puolukka, herukka). Myös marjasose käy.

  1. Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
  3. Ripottele marjoja päälle. Jos teet happamista marjoista, voit lisätä sokerin määrää.
  4. Paista piirakkaa 225°C:ssa noin 20 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 240 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 2.6 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 117.7 mg
  • Natrium 228.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 23.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 41.1 g
  • Proteiini 3.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Rasva 7.5 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus