Belugaborssi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/10/belugaborssi1.jpg
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Maidoton
- Munaton
- Pääsiäinen
- Vegaani
Valmistusohje
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
4-6 punajuurta
250 g kasvissuikaleita (pakaste)
1 ½ l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 dl beluga linssejä
400 g hapankaalia
2 laakerinlehteä
6 maustepippuria
2 tl sokeria
2 tl timjamia tai yrttisekoitusta
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuori ja raasta tai paloittele pieneksi punajuuret.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita muutama minuutti.
- Lisää loput ainekset ja keitä kannen alla 20-30 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
- Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
Tarjoile smetanan tai kaurafraichen, suolakurkkujen ja tuoreen timjamin kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
243
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 59.6 mg
- Rauta 4.7 mg
- Kalsium 107.8 mg
- Natrium 1378.6 mg
- Kuitu, kokonais- 9.3 g
- Sokerit 18.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 44.9 g
- Proteiini 10 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
- Rasva 5.8 g
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ainesosat
-
2 kplSipuli
-
24 gValkosipuli
-
1 rklRypsiöljy
-
6 kplPunajuuri
-
250 gPakastekasvissekoitus, juuressekoitus
-
2 kplKasvisliemikuutio
-
100 gLinssi, vihreä/ruskea, kuivattu
-
400 gHapankaali
-
2 tlSokeri