Valmistusohje

2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
4-6 punajuurta
250 g kasvissuikaleita (pakaste)
1 ½ l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 dl beluga linssejä
400 g hapankaalia

2 laakerinlehteä
6 maustepippuria
2 tl sokeria
2 tl timjamia tai yrttisekoitusta

  1. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Kuori ja raasta tai paloittele pieneksi punajuuret.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita muutama minuutti.
  4. Lisää loput ainekset ja keitä kannen alla 20-30 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
  5. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

Tarjoile smetanan tai kaurafraichen, suolakurkkujen ja tuoreen timjamin kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 243 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 59.6 mg
  • Rauta 4.7 mg
  • Kalsium 107.8 mg
  • Natrium 1378.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 9.3 g
  • Sokerit 18.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 44.9 g
  • Proteiini 10 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Rasva 5.8 g

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!