Belugaborssi

G
4 annosta

Valmistusohje

2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
4-6 punajuurta
250 g kasvissuikaleita (pakaste)
1 ½ l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 dl beluga linssejä
400 g hapankaalia
2 laakerinlehteä
6 maustepippuria
2 tl sokeria
2 tl timjamia tai yrttisekoitusta
suolaa

  1. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Kuori ja raasta tai paloittele pieneksi punajuuret.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita muutama minuutti.
  4. Lisää kaikki muut ainekset paitsi linssit ja keitä kannen alla 20 minuuttia.
  5. Lisää linssit ja anna kypsyä hiljalleen vielä noin 20-30min.
  6. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

Vinkki: Tarjoile smetanan tai kaurafraichen, suolakurkkujen ja tuoreen timjamin kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
0.85 kg CO2 ekv
  • Energia 238 kcal/annos
  • Rasva 5.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Proteiini 9.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 43.7 g
  • Sokerit 18.7 g
  • Kuitu, kokonais- 9.2 g
  • Natrium 1378.4 mg
  • Kalsium 107 mg
  • Rauta 4.7 mg
  • C-vitamiini 58.8 mg