Valmistusohje

2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
4-6 punajuurta
250g kasvissuikaleita (pakaste)
1 ½ l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 dl beluga linssejä
400 g hapankaalia

2 laakerinlehteä
6 maustepippuria
2 tl sokeria
2 tl timjamia tai yrttisekoitusta

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta tai paloittele pieneksi punajuuret. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää loput ainekset ja keitä kannen alla 20-30 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

Tarjoile smetanan tai kaurafraichen, suolakurkkujen ja tuoreen timjamin kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 243 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 59.6 mg
  • Rauta 4.7 mg
  • Kalsium 107.8 mg
  • Natrium 1378.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 9.3 g
  • Sokerit 18.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 44.9 g
  • Proteiini 10 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Rasva 5.8 g