Britakakku

Ihastuttavan kesäinen kakku, joka sopii erityisen hyvin kaikkiin kevään ja kesän juhliin. Valitse kakkuun omia suosikkeja kauden marjoista tai hedelmistä!

8 annosta

Valmistusohje

Pohja:
125 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:
2 valkuaista
1½ dl sokeria

Pinnalle:
n. ½ dl mantelilastuja

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1/2 dl sokeria
1/2 sitruunankuori
noin 1 litra mansikoita tai muita kauden marjoja tai hedelmiä

Valmista pohjataikina.
1.Vatkaa pehmeä margariini tai voi ja sokerit vaahdoksi.
2. Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.
3. Lisää keltuaiset taikinaan yksitellen hyvin vatkaten.
4. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.
5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.

Valmista marenki.
1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
2. Levitä marenki pohjalevyn päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut.
3. Paista 175°C:ssa 20–30 minuuttia kunnes marenki on kauniin ruskea.
4. Leikkaa jäähtynyt kakku kahtia.

Täytä kakku.
1. Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja sitruunankuorella. Lisää lopun kerman joukkoon rahka. Ota täytteestä noin 2 dl sivuun koristelua varten.
2. Pilko marjat tai hedelmät. Sekoita puolet pilkotuista marjoista tai hedelmistä täytteen joukkoon. Jätä loput kakun koristelua varten.
3. Levitä kermatäyte toiselle levylle marenkikerroksen päälle.
4. Nosta toinen levy päälle niin, että kaunis marenki jää pinnalle. Koristele kakku lopulla kermalla ja pilkotuilla marjoilla tai hedelmillä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.52 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 442 kcal/annos
  • Rasva 24.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 14.6 g
  • Proteiini 7.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 51.6 g
  • Sokerit 37.6 g
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Natrium 301.1 mg
  • Kalsium 241.2 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 37.5 mg